/ - интернет
12/07/2023 u 19:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Optužni predlog protiv policajca zbog privođenja mitropolita Amfilohija

Mitropolit Amfilohije je 22. juna 2020. pozvan u zgradu Centra bezbjednosti (CB), kako bi u svojstvu građanina odgovorio na pitanja o litiji organizovanoj dan ranije, a njegovo saslušanje trajalo je šest sati

Osnovno državmo tužilaštvo u Podgorici podnijelo je optužni predlog protiv policijskog službenika P.M. zbog protivpravnog lišenja sloobode blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

- Osnovno državno tužilaštvo podnijelo je optužni predlog protiv policijskog službenika P.M. zbog krivičnog djela protivpravno lišenje slobode, izvršenog 22. juna 2020. godine na štetu sada pokojnog mitropolita Amfilohija Rista Radovića, saopšteno je iz tužilaštva.

Mitropolit Amfilohije je 22. juna 2020. pozvan u zgradu Centra bezbjednosti (CB), kako bi u svojstvu građanina odgovorio na pitanja o litiji organizovanoj dan ranije.

U zgradu podgoričke policije tada je ušao u 11.14 časova, a njegovo saslušanje trajalo je šest sati.

Takođe, iz Osnog tužilaštva saopšteno je da je podnešen i optužni šredlog protiv policajaca V.V. i M.Đ. zbog krivičnog djela iznuđivanje iskaza, izvršenog u noći između 30. i 31. maja 2021. godine na štetu V.K.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:51