/ foto: lazar ružić
12/12/2022 u 09:42 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Optužni predlozi protiv šest osoba zbog izbora u Šavniku

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku četiri optužna predloga protiv šest osoba, zbog krivičnih djela iz oblasti izbornih zakona

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku četiri optužna predloga protiv šest osoba, zbog krivičnih djela iz oblasti izbornih zakona.

- Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku 4 optužna predloga protiv šest osoba, i to protiv 3 osobe (D.B., R.Z. i N.K.) zbog krivičnog djela sprječavanje održavanja glasanja i krivičnog djela povreda prava glasanja; protiv dva lica lica ( B.T. i S.A. ) zbog krivičog djela uništavanje dokumenata o glasanju i krivičnog djela sprječavanje održavanja glasanja i protiv jednog lica (J.A.) zbog krivičnog djela povreda prava glasanja, krivičnog djela uništavanje dokumenata o glasanju i krivičnog djela sprječavanje održavanja glasanja- navodi se u saopštenju.

Pojašnjavaju da se optuženima D.B. R.Z. i N.K.  stavlja na teret da su dana 13.11.2022. godine na biračkom mjestu br. 1 "Sala SO Šavnik" u Šavniku, kao članovi, odnosno opunomoćeni predstavnik biračkog odbora na protivpravan način spriječili da glasa glačača koji je upisan u birački spisak sprječavajući na protivpravan način održavanje glasanja na tom biračkom mjestu; optuženom B.T. se stavlja na teret da je dana 23.10.2022. godine na biračkom mjestu br. 14 "Kafana Kruševice" u Šavniku oduzeo glasačke listiće i time na protivpravan način spriječio održavanje glasanja na tom biračkom mjestu;

- Optuženom S.A. stavlja se na teret da je dana 13.11.2022. godine na biračkom mjestu br.14 " Kafana Kruševice" uništio glasačke listiće i time na protivpravan način spriječio održavanje glasanja na ovom biračkom mjestu; Optuženom J.A. stavlja se na teret da je dana 06.11.2022. Godine na birackom mjestu br.1 "Sala SO Šavnik u Šavniku" kao član biračkog odbora na protivpravan nacin spriječio glasača koji je upisan u birački spisak da glasa unistavajući glasačke listiće, čime je na protivpravan način spriječio održavanje glasanja na pomenutom biračkom mjestu- zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:09