/ Привођење Крстовића - фото: Жана Бојанић
27/08/2021 u 16:23 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО / ФОТО) Крстовићима тужилачко задржавање због тоне кокаина: Марина прошла полиграф

У акциjи "187" полициjа у сарадњи са Управом прихода и царина, Вишим државним тужилаштвом, заплиjенила 1.205 паковања кокаина у Моjановићима, у Зети, укупне тежине 1.400 килограма

Осумњичена за шверцовање 1.400 килограма коакаина Марина Крстовић (27) негирала је данас пред тужиоцем да има било какве везе са том дрогом, јавља репортер портала Дан са лица мјеста. Њено саслушавање код тужиоца је завршено, а одређено јој је тужилачко задржавање дo 72 сата. Такође, након саслушања одређено је тужилачко задржавање и за Буда Крстовића (66) .

Адвокат Стефан Jовановић казао је за портал Дан да је његова брањеница негирала кривицу и да је прошла полиграфско тестирање.

- Данас је Вишем државном тужилаштву у Подгорици, од стране Управе полиције поднијета кривична пријава против два лица Б.К. и М.К., због кривичног дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. По налогу овог тужилаштва лица су лишена слободе, а након координираних активности тужилаштва са Управом полиције, којом приликом је у испоруци банана пронађено око 1400 килограма опојне дроге кокаин. Саслушање осумњичених ће се данас обавити у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, након чега ће тужилаштво предузети законом прописане мјере и радње - саопштила је данас виша државна тужитељка и портпаролка Вишег тужилаштва Лепа Меденица.

Црногорска полиција спровела је синоћ опсежну акцију у Бару, Подгорици и Зети против организованог криминала у циљу сузбијања нелегалне трговине наркотицима. 

Акција је изведена уз велику сарадњу Управе прихода и царина Црне Горе. Дрога високе чистоће била је у 1.400 паковања.

image
фото: Управа полиције

На паковањима кокаина је, изгледа писало COVID. Највјероватније дрога је стигла у Црну гору у једном контејнеру  из брода који је упловио у Луку Бар. Незванично, комплетан товар дроге је и пронађен у Зети. Истражно оперативне радње су још у току и врши се опсежна акција прикупљања података. Полиција трага за још осумњичених.

image
Привођење Марне Крстовић - фото: Жана Бојанић

Кокаин је у Црну Гору стигао из Јужне Америке бродским контејнером. Такође, поводом овог случаја активности врше и међународне организације које су лишиле слободе неколико особа. Поводом овог случаја званично се огласила и Управа полиције данас.

image
- Привођење Буда Крстовића - фото: Жана Бојанић

- У акциjи "187" полициjа у сарадњи са Управом прихода и царина, Вишим државним тужилаштвом, заплиjенила 1.205 паковања кокаина у Моjановићима, у Зети, укупне тежине преко тоне- речено је из полиције.

image
ЗАПЛИЈЕЊЕНА ДРОГА/ - ФФ
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:05