advokat Ratko Pantovic / - SRDJA BOLJEVIC
09/06/2023 u 15:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pantović: Moji klijenti ne žele da učestvuju u političkim igrama i namještaljkama

Advokat Hon Kong Yonga ističe da njegov klijent nema nikakve veze sa političkim Pokretom Evropa sad

Advokat Ratko Pantović, pravni zastupnik Džordža Katrela i Global Trust limited DOO Tivat ističe u saopštenju da "vlasništvo nad kriptobankomatom ima oštećeni zastupnik društva Hon Kong Yong, a da Kotrel nema nikakve veze sa tim preduzećem, o čemu Ministarsvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo ekonomije posjeduju dokumentaciju i informacije već godinu dana tj. od 2.juna 2022. godine."

Pantović tvrdi da se navedeni elektronski uređaj koji se nalazi u prostorijama "legalan i da je u posjedu ovoga društva".

Global Trust Limited doo je navedeni kriptobankomat legalno kupilo, uvezlo u Crnu Goru, platilo carinu i porez i željelo da ga postavi radi obavljanja transakcija prilikom trgovine u kripto valutama o čemu je Kong Yong "pred policijskom stanicom u Tivtu, pred inspektorima za privredni kriminal dao izjavu u svojstvu građanina".

Prije nabavke kriptobankomata, kako navodi Pantović, on je postavio pitanja agenciji za pranje novca za stručno tumačenje, da li je dozvoljano trgovanje kriptovalutama u Crnoj Gori i da li je dozvoljeno postavljanje kriptobankomata u Crnoj Gori.

– Sa potpisom direktora agencije i stručnih lica dobio sam zvanični mejl sa tačnom I preciznom informacijom koja glasi: "Ova oblast nije regulisana zakonom u Crnoj Gori, ne postoji niti jedan zakonski propis ili član zakona koja zabranjuje trgovanje ili postavljanje kriptobankomata – navodi on.

On je poručio da ministarstva unutrašnjih poslova i ekonomije već godinu "imaju svu potrebnu dokumentaciju oko kriptomata I upoznati su sa svim".

– Prilikom saslušanja Hona nadležni policijski inspektori su kontaktirali nadležnog tužioca koji se izjasnio da u radnjama navedenog preduzeća ne postoji obilježje bilo kojega krivičnoga djela koje se goni po službenoj dužnost – navidi se u saopštenju advokat Ratka Pantovića.

Na osnovu mišljenja nadležnog tužioca i agencije za pranje novca, potpuno je jasno da taj kriptobankomat je legalan kao i trgovanje kriptovalutama, a ne nelegalan kako to tvrde zaposleni iz Odjeljenja bezbjednosti, što su prenijeli mediji i tvrdi ministar Damjanović, tvrdi Pantović.

– Moji klijenti su dva dana pod pritiskom Uprave policije koji su pokušali da urade nelegalan pretres njihovih prostorija. Upozorio sam službenike policije da nećemo dozvoliti pretrese bez naloga nadležnog tužioca ili istražnog sudije – saopštio je pantović i obavijestio da su službenici policije pokušavali da izvrše nelegalan pretres u prostorijama Salona "Prive" bez naloga.

– Ubjedjivali smo se šest i po sati da bez naloga ne mogu da to rade. Nadlezni tuzilac I sudija za istrage nisu potpisali nalog, svjesni da ne postoji u Salonu "Privea" ni u navedenom preduzeću bilo koje krivično djelo. Shodno tome, Inspektori Uprave policije, odjeljenja za privredni kriminal, su napustili prostorije Salona "Privea" bez izvršenog pretresa, izuzetih dokaza ili pribavljenih fotografija jer za to nisu imali pravni osnov – navodi Pantović.

– Preduzeće Global Trust Limited Salon "Prive" nemaju nikakve veze sa političkim Pokretom Evropa sad, ne žele da učestvuju u političkim igrama i namještaljkama i nikada nisu finansirali kampanju bilo kojeg učesnika ni na lokalnim, predsjednickim i parlamentarmin izborima, sto je vrlo lako provjeriti i pozivamo nadležne organe da to provjere. Ni ja ni moja kancelarija ne želimo da učestvujemo u ovakvim prljavštinama, jer je to ispod mog ljudskog i profesionalnog nivoa i dostojanstva. Uvažena gospoda Abazović, Adžić i Damjanović neka rade ono što ih obraz veže – poručuje advokat Pantović, pravni zastupnik Džordža Katrela i Global Trust limited DOO Tivat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 04:58