/ Foto: ILUSTRACIJA
16/08/2022 u 06:32 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Plavljanin krio drogu u donjem vešu

Кastrat je pritvoren imajući u vidu da je mlad i neoženjen, nezaposlen i da često putuje u inostranstvo gdje ima rodbinu, pa bi se mogao dati u bjekstvo

U bjelopoljskom Višem sudu ranije je određen jednomjesečni pritvor Eldinu Кastratu (27) iz Plava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje, stavljanje u promet i proizvodnja opojnih droga.

U toku je faza istražnih radnji, kako bi Više tužilaštvo utvrdilo sve djelove ovog slučaja i eventualno pripremilo optužnicu.

Кastrat je pritvoren imajući u vidu propisanu kaznu za djelo za koje je osumnjičen i zbog okolnosti da je mlad i neoženjen, uz to nezaposlen i da često putuje u inostranstvo gdje ima rodbinu, pa bi se mogao dati u bjekstvo.

– Na taj način bi omeo vođenje postupka, što su okolnosti koje čine osnovanim predlog tužioca za određivanje pritvora po predloženom pritvorskom osnovu. Svrha zbog koje se pritvor određuje, za sada se ne može postići nekom blažom mjerom – stoji u rješenju o pritvoru sudije za istragu Višeg suda Vukomira Boškovića.

Prema rješenju o određivanju pritvora sumnja se da je Кastrat 24. maja ove godine, u mjestu Vinicka, kod Berana, sposoban da shvati značaj djela, svjestan zabranjenosti, radi prodaje neovlašćeno držao 26,3 grama opojne droge konoplje – marihuane. Droga je bila upakovana u deset zamotuljaka, koje je Кastrat sakrio u donjem vešu, a koju su službenici Centra bezbjednosti iz Berana pronašli prilikom pretresa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 09:52