/ ILUSTRACIJA: UP TVITER
18/01/2023 u 16:54 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgoričanin pred sudom: Ubistvo zbog duga od milion eura

G.A. je lišio života L.D. zbog ranijeg novčanog duga u iznosu od preko million eura koji je imao prema oštećenom i koji dug nije vratio

Više državno tužilaštvo potvrdilo je optužniu protiv Gorana Aleksića koji se tereti da je, 25. decembra 2021 godine, oko 17,55 časova, u bašti ugostiteljskog objekta „S.“, u ulici B. i J. u Podgorici, iz koristoljublja lišio života L. D. (Dejan Lakušić ).

-  G.A. je lišio života L.D. zbog ranijeg novčanog duga u iznosu od preko million eura koji je imao prema oštećenom i koji dug nije vratio. Kako bi izbjegao vraćanje istog, na način što je prišao oštećenom koji je sjedio u bašti navedenog objekta i u istog iz neposredne blizine ispalio osam projektila iz pištolja marke „Crvena Zastava M57“, kalibra 7,62 mm, sa kojeg je mehanički uklonjen fabrički broj. Pištolj je neovlašćeno nabavio i nosio na javnom mjestu bez izdate odgovarajuće isprave o oružju, suprotno članu 5 stav 2 u vezi čl.33 st. 1 Zakona o oružju- navodi su optužnice.

Tom prilikom nanio je oštećenom više povreda u predjelu vitalnih organa, od kojih povreda je neposredno nakon toga kod oštećenog L. D. nastupila smrt-

-  Čime je izvršio krivično djelo teško ubistvo iz člana 144 stav 1 tačka 4 Krivičnog zakonika Crne Gore u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore- navodi su optužnice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. maj 2023 20:41