/ - SKY-ILUSTRACIJA PORTAL DAN, SHUTTERSTOCK, FACEBOOK,
17/03/2023 u 09:13 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Policajci osumnjičeni da su u "službi" kavčana: Čiste sektor bezbjednosti na osnovu "SKY"-a

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić poručio je ranije u intervjuu za "Dan" da će ministartstvo zadati završni udarac mafiji uklanjanjem njihovih saradnika u policiji

U poslednjih godinu dana na udaru policije i tužilaštva je kavački klan i osobe koje su prema evidenicji istrage označene kao njihovi saradnici. Tako su lisice na ruke stavljene i pojedinim službenicima policije ali i onima koji su već više godina van službe.

Jučerašnja opsežna akcija obuhvatila je više službenika policije, a osnova za nju je prema nezvaničnim informacijama takođe  bila "SKY" komunikacija.

Tako je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva juče procesuiran  službenik Potražne jedinice policije Goran Stojanović,  inspektora u Sektoru za borbu protiv droga Milan Popović, Vladimir Bajčeta, Ivan Stamatović, bivši službenik Sektora obezbjeđenje ličnosti Nebojša Bugarin. 

Policajci u "službi" kavčana: Za saradnju sa kotorskim klanom istrage krenule još 2016. godine

Prema navodima istrage, provjerava li se da li su pomenuta lica odavala navodnim vođama i pripadnicima kavačkog klana informacije iz službe na osnovu kojih su izbjegli hapšenja ranije i neometano vršili ilegalne poslove koji se vezuju i za šverc narkotika.

Kao što je portal Dan ranije pisao, prve istrage u kojima se povezuju lica iz službe sa kavčanma počele su 2016. godine.

One su se vezale i za službenike MUP-a Srbije i tamošnje policije. Međutim, nedugo nakon toga, kreću zvanične objave u medijima koje se odnose i na pojedine službenike u redovima crnogorske policije.

Uglavnom, prema navodima tužilaštva, osumnjičeni za "izdaju" svoje službe "saradnjom" sa kavačkim klanom,  uglavnom su to osobe koje se vode da su na visokim pozicijama u službama.

Abazović pohvalio opsežnu akciju: Uhapšen policajac, privedeno više osoba

Podsjećanja radi, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić poručio je u intervjuu za "Dan" da je nakon dugo vremena, policija postala institucija kojoj se u Crnoj Gori najviše vjeruje. Prema njegovim riječima, Crna Gora više nije oaza za kriminalne organizacije i poligon za njihove kriminalne obračune.

DILEMA “SKY”: Neoboriv za tužilaštvo i istragu, ali sporan u crnogorskom Zakonu o krivičnom postupku

Tom prilikom je naglasio da će ministartstvo zadati završni udarac mafiji uklanjanjem njihovih saradnika u policiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 08:21