/ - FORENZIČARI PRIKUPLJAJU TRAGOVE/ - VLADA
08/03/2024 u 13:51 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predat spisak ODT-u: Iz depoa Višeg suda najviše nedostaje oružja, ukradena droga i drugi dokazi

Viši sud predao je danas Osnovnom državnom tužilaštvu Podgorica popis nestalih stvari iz depoa. Kako nezvanično saznaje portal Dan, prema prvim informacijama najviše nedostaje odružja koje je bilo skladišteno kao dokaz.

Kako nam je potvrđeno, nedostaje i određena količina droge, kokaina i marihuana i mobilni telefoni.

Spisak iz Višeg suda: 

Za portal Dan od izvora iz Višeg suda potvrđeno je da  je komisija utvrdila:

- da nedostaje 13 pištolja, 3 pištolj-revolvera i 3 puške od čega je iz pravosnažno okončanih predmeta: 6 pištolja, 3 pištolja-revolvera i 2 puške;

- u pravosnažno okončanom predmetu, pronađene su četiri providne kesice, od čega dvije prazne a u dvijema se nalazi po jedan mali zamotuljak. Po presudi od okrivljenog su oduzeta 8,62 grama heroina;

- u predmetu koji je u radu nije pronađena vrećica marihuane u količini od 7,692 grama;

- u pravosnažno okončanom predmetu nije pronađena konoplja u količini od 177,68 grama;

-  u pravosnažno okončanom predmetu nijesu pronađena tri zamotuljka marihuane u količini od 0,862 grama, 1,492 grama, i 58,503 grama;

- u predmetu koji nije pravosnažno okončan, nedostaje 9,726 grama kokaina;

- u predmetu koji je pravosnažno okončan 11. jula 2019, po knjizi oduzetih stvari po kojoj se upoređuju stvari predate na čuvanje, spisi se sastoje od 6 foldera-registratora i 1 paketa a pronađen je 1 paket i 4 foldera-registratora. Komisija je konstatovala da nedostaju dva foldera iz tog predmeta;

Provala u sudski depo, u kojem se čuvaju dokazi iz krivičnih postupaka, otkrivena je 11. septembra prošle godine.

U dosadašnjoj istrazi otkriveno je da su u kopanju tunela učestvovali državljani Srbije Vladimir Erić (32), Veljko Marković (32), Milan Marković (53) i Dejan Jovanović (30).

Iskaz Katarine Baćović: Prerušena iznajmljivala stan i slikala podrum, iz medija saznala za tunel i depo

Za umiješanost u obijanje depoa podgoričkog Višeg suda osumnjičeni su i Katarina Baćović, Nikola Milačić, Ivica Piperović i Marijan Vuljaj, koji su pušteni na slobodu jer je Vrhovni sud odbio predlog tužilaštva da im se produži pritvor.

DETALJI ISTRAGE: Baćović saopštila Vuljaju ko je organizovao krađu u depou Višeg suda?

Erić je po međunarodnoj potjernici, raspisanoj od NCB Interpol Podgorica, uhapšen 13. oktobra prošle godine na aerodromu u Stokholmu dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd.

(VIDEO) EKSKLUZIVNO: Ovo su osumnjičeni za kopanje tunela do suda

Ministarstvo pravde Crne Gore je 19. oktobra 2023. godine od Ministarstva pravde Kraljevine Švedske zatražilo izručenje Erića radi krivičnog gonjenja zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja.

Detalji naredbe o istrazi: Popis oružja koje je ukradeno iz depoa Višeg suda

Nalogodavci, finansijeri, ali i motivi za kopanje tunela, još nijesu poznati. Saslušan je i bivši premijer Dritan Abazović, ali on pred tužiocem nije otkrio ime glavnog osumnjičenog za organizaciju, tvrde advokati koji su prisustvovali njegovom saslušanju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 20:29