/ foto: uprava polciije
14/10/2023 u 17:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pronađen stan, motor i vozila koja su koristili osumnjičeni prilikom pripreme likvidacije u Budvi

Izuzet je veliki broj video nadzora sa više lokacija, a takođe se vrše provjere privrednih subjekata koji se bave iznajmljivanjem vozila

Budvanska policija je, u nastavku aktivnosti koje se sprovode nakon spriječene likvidacije na podrčju ovog grada, pronašla štek stan koji su koristila lica koja je policija 11. oktobra osujetila u namjeri izvršenja teškog krivično djela. Prethodno je uhapšen državljanin Jermenije Artyom Mnatsakanyijan. Policija traga za državljaninom Albanije P.X. i državljanin Jermenije A.M.

image
- FOTO: UPRAVA POLICIJE

- Budvanska policija je, podsjećamo na licu mjesta lišila slobode A.M. (34) državljanina Jermenije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnom djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je lice P.X. (25) državljanin Republike Albanije lišen slobode na graničnom prelazu Sukobin prilikom pokušaja da napusti Crnu Goru. Njemu se na teret stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnom djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo falsifikovanje isprave. P.X. se lažno predstavio kao P.V., a kojom prilikom je priložio lažnu putnu ispravu Republike Grčke. P.X. je granicu sa Crnom Gorom pokušao da pređe kao pješak, a prilikom kontrole granična policija je od njega oduzela specijalni alat za otključavanje vozila, 4.350 eura i 500 dolara, falsifikovanu vozačku dozvolu i bankovnu karticu, kao i druge stvari- navode iz policije.

Plaćene ubice čekale znak da krenu u akciju

Treće lice, A.M. (31) državljanin Jermenije se nalazi u bjekstvu i policija za njim intenzivno traga zbog sumnje da je zajedno sa osumnjičenima izvršio pomenuta krivična djela.

image
- FOTO: UPRAVA POLICIJE -SILIKONSKA MASKA

- Budvanska policija preduzima intenzivne aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti događaja, a do sada sprovedene aktivnosti su rezultirale lociranjem tzv. štek stana u naselju Buljarica, nakon čega je u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, a po naredbi nadležnog sudije Osnovnog suda Kotor, izvršen pretres tog stana i drugih prostorija koje su koristila osumnjičena lica, a kojom prilikom su izuzeti predmeti i stvari koji će biti predmeti daljih vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije. Takođe, pronađena su vozila i motor, za koja se sumnja da su korišćena prilikom pripreme izvršenja krivičnog djela- saopšteno je iz policije.

UP: U Budvi spriječena likvidacija, pronađeno oružje sa prigušivačem, silikonske maske

Kriminalistička policija Odjeljenja bezbjednosti Budva je, nakon niza sprovedenih aktivnosti locirali i hotele u Podgorici u kojima su prijavljena lica boravila, a gdje se trenutno u saradnji sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica vrše dalje provjere.

image
- FOTO: UPRAVA POLICIJE

Nakon izvršene analize listinga komunikacija, shodno naredbi nadležnog sudije, u toku su provjere eventualne povezanosti prijavljenih osoba sa nekim licima iz Crne Gore ili drugih zemalja.

image
- FOTO: UPRAVA POLICIJE

- Opsežne istražne aktivnosti koje se sprovode se ogledaju i u obavljanju informativnih razgovori sa operativno ineteresantnim licima, koja bi eventualno na neki način mogla biti povezan sa predmetnim događajem, kao eventualni saizvršioci, pomagači ili oštećeni, a kojom prilikom se vrše provjere alibija i svih drugih okolnosti od interesa za istragu- rečeno je iz policije.

Izuzet je veliki broj video nadzora sa više lokacija, a takođe se vrše provjere privrednih subjekata koji se bave ren a car djelatnostima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:44