Aleksandar Radović sa službenicima na mirovnoj misiji UN na Kipru / - FOTO: MUP
28/03/2024 u 11:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radović: Podrška i zahvalnost službenicima na mirovnoj misiji UN na Kipru

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Aleksandar Radović sastao se danas sa službenicima Uprave policije koji su došli i onima koji odlaze u mirovnu misiju Ujedinjenih nacija na Kipru – UNFICYP.

Policijske službenice Sandra Darmanović i Marina Pritika boravile su u pomenutoj mirovnoj misiji, dok se na istu upućuju policijski/e službenici/e Ana Drakulović, Radomir Radunović i Predrag Jestrović, na period od godinu dana, shodno Odluci Vlade Crne Gore o upućivanju pripadnika policije u Mirovnu misiju na kipru – UNFCYP, na predlog ministra unutrašnjih poslova.

Ovom prilikom Radović je iskazao ponos i zahvalnost policijskim službenicima koji su se vratili sa mirovne misije na Kipru, kao i onima koji se upućuju na istu, te je čestitao i izrazio podršku ovim hrabrim i posvećenim pojedincima.

- Njihova predanost miru, stabilnosti i sigurnosti u međunarodnoj zajednici predstavlja primjer izuzetnog profesionalizma i odanosti dužnosti - istakao je Radović i dodao da će im Uprava policije kontinuirano pružiti podršku, kako tokom službe, tako i po povratku kući.

Apostrofiran je izuzetan značaj ovakvih mirovnih misija za razmjenu znanja i iskustva sa kolegama iz drugih zemalja, što dodatno unapređuje profesionalne vještine naših policijskih službenika.

Uprava policije raduje se njihovom uspjehu i bezbjednom povratku i ponosno ih podržava u njihovim naporima da doprinesu globalnom miru i bezbjednosti.

Crna Gora kao članica Ujedinjenih nacija aktivno učestvuje u održavanju i uspostavljanju mira u svijetu, a prvi pripadnik crnogorske policije je upućen u UNFCYP 2009. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:41