Ilustracija / - DAN
02/06/2023 u 10:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rasvijetljeno više krađa u Nikšiću, procesuirane dvije osobe

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, izvršenih na teritoriji Opštine Nikšić, u maju rasvijetlili tri krivična djela i nadležnom tužilaštvu procesuirali dva lica, navode iz policije.

Kako dodaju, dežurnoj službi je 24. aprila prijavljeno da je u toku prethodne noći od strane nepoznatog lica iz teretnog motornog vozila, vlasništvo jednog pravnog lica, otuđeno 400 litara goriva.

Nadalje, kako navode, 29. aprila nikšićkoj policiji je prijavljeno da je od oštećenog iz radionice koja se nalazi u dvorištu njegove porodične kuće, otuđeno bakarno kablo i mesingani djelovi za vodovodne cijevi ukupne vrijednosti oko 3.000 eura.

- Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su preduzimajući intezivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovih djela identifikovali izvršioca S.R. (27) iz Nikšića - kaže se u saopštenju.

Kako navode, sa događajima je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se S.R. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa u produženom trajanju.

Nakon saslušanja osumnjičenom S.R. je donijeto rješenje o zadržavanju u trajanju do 72 sata, a nadalje je sudija za istragu Osnovnog suda u Nikšiću nakon saslušanja ovom licu odredio pritvor nakon čega je sproveden u UIKS-Spuž, dodaju iz policije.

Osim toga, kako navode, nikšićkoj policiji je 30. aprila prijavljeno da je u toku prethodne noći od oštećene otuđen mobilni telefon.

- Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i rasvijetlili događaj koji je od strane nadležnog tužioca kvalifikovan kao krađa, a koja se na teret stavlja D.K. (48) iz Nikšića - dodaju iz policije.

Protiv njega je, kako se navodi, podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, po nalogu nadležnog tužioca.

- Takođe, policijski službenici su u redovnom postupku nadležnom državnom tužiocu u Nikšiću podnijeli i krivičnu prijavu protiv N.V. (26) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara. On je ovo krivično djelo izvršio na način što je u jednom kazinu u Nikšiću unovčio dobitni tiket od igara na sreću, a koji je prethodno protivpravno pribavio - zaključuje u saopštenju iz policije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 08:37