/ - FOTO: RTV NK/ ILUSTRACIJA
22/07/2022 u 16:34 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

RTVNK: Presuda danas izabranom glavnom inspektoru ANB za pokušaj ubistva

Potpredsjednik Vlade Raško Konjević je prethodno kazao da će izdvojiti mišljenje, jer u biografiji nisu navedene informacije koje imaju stepen negativnosti, koje bi mogle da ga diskvalifikuju kao kandidata

Vlada je danas izabrala Artana Kurtija za generalnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Artan Kurti generalni inspektor u ANB-u - Konjević: Da li je osuđivan za ubistvo u pokušaju?

Potpredsjednik Vlade Raško Konjević je prethodno kazao da će izdvojiti mišljenje, jer u biografiji nisu navedene informacije koje imaju stepen negativnosti, koje bi mogle da ga diskvalifikuju kao kandidata.

Kasnije je pojasnio da je riječ o ubistvu u pokušaju.

image
- FOTO: RTV NK

Naime, u pucnjavi koja se dogodila u Ulcinju 9. februara 2004. godine Rikardo Oroš zadobio je lakše tjelesne povrede i nakon ukazane prve pomoći u lokalnom Domu zdravlja prebačen je u bolnicu u Baru. Na njega je pucao, tada osamnaestogodišnji, Artan Kurti.

"1.1. Podnosilac je, u ustavnoj žalbi, u suštini, naveo: da mu u kaznenoj evidenciji figuriraju dvije osude: maloljetnička osuda, Km.br.2/04, od 6. maja 2004. godine, od 10. mjeseca maloljetničkog zatvora i punoljetna osuda, K. .br.326/08, od 26. juna 2009. godine, od 10. meseca zatvora, zbog čega je dana 12. septembra 2017. godine, podnio dva istovremena zahteva za rehabilitaciju - brisanje osude iz kaznenih dokaza i to po presudama Višeg suda u Podgorica, Km.br.2/04, od 4. aprila 2006. godine i K.br.326/08, od 26. juna 2009. godine. Dalje ukazuje: da je prvostepenim rešenjem Višeg suda u Podgorici, odbijen kao neosnovan njegov zahtev za brisanije iz kaznene evidencije", navodi se u presudi Kurtiju, objavio je portal RTVNK.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 00:21