Ilustracija / - FOTO: UPRAVA POLICIJE
15/06/2023 u 09:00 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Smaković demantuje policiju: Osumnjičen sam za podmetanje požara na objektu mojih prijatelja

Pravda ce izaći na svoje a ja svoje ime teško mogu povratiti jer sam dozivio veliku bruku i sramotu", poručio je on

Advokat Damir Lekić uputio je reagovanje Erola Smakovića na saopštenje Uprave policije koje se odnosi na podmetanje požara na jednom ugostiteljskom objektu u Podgorici..

Uhapšen osumnjičeni za podmetanje požara na ugostiteljskom objektu u Podgorici

Reagovanje penosimo u cjelosti:

"Moje ime je Erol Smaković i imam potrebu da reagujem na određene informacije koje se plasiraju po novinama/medijima. 

Osumnjičen sam za podmetanje požara na ugostiteljski objekat “Ginger” i to ni manje ni više nego svojim prijateljima. 

Uhapšen sam kao najveći kriminalac i odveden u prostorije CB-a ne znajući o čemu je riječ. Potresen situacijom, odveden sam na poligrafsko ispitivanje, gdje su mi postavljena uznemirujuća pitanja. 

Dolaskom u CB, većina službenika se ponašala profesionalno dok bih naveo da se jedno službeno lice nije ponašalo u skladu sa svojim pozivom i zakonom. Dotični me je verbalno zlostavljao namećući mi djelo koje nisam počinio. 

Još bih dodao da je isti, gotovo sam, a većinu vremena bez moje saradnje, pisao izjavu, koju sam na kraju potpisao i prihvatio optužbe iz straha, jer mi je prijetio pritvorom. Rečeno mi je da samo pod tim uslovima i priznanjem djela koje nisam počinio mogu da se branim sa slobode. Uzimajući u obzir da imam oca koji je nepokretan i koji je na samrti,a o kojem nema ko da se brine, odlučio sam da je bolje da potpišem izjavu. 

Naveo bih da sam kritične noći u vrijeme događaja bio u stanu sa drugarom i drugaricom nedaleko od pomenutog objekta, a da nadležni organi se nisu ni potrudili da izvade video nadzor ulaza br. 159 u kojem sam se nalazio, a gdje se jasno moze vidjeti kada sam u isti ušao kao i izašao. 

Takođe bih naveo propust organa, jer ko god da je vidio snimak jasno mu je bilo da se ne radi o meni, kao i da je počinilac djela tokom radnje zapalio svoje ruke. Pokazajući svoje ruke na kojima nema tragova opekotina, isti službenik se zbunio, jer pretpostavljam da je imao druga očekivanja. Dodao bih i da se tokom pretresa stana nije pronašao nijedan predmet koji bi me povezao sa ovim djelom.

Navodim da je ovim putem ukaljano moje ime, čast i obraz moje familije kao i da svako ko me poznaje zna da nisam sposoban za ovako nešto. 

Pravda ce izaći na svoje a ja svoje ime teško mogu povratiti jer sam dozivio veliku bruku i sramotu".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:02