/ - FOTO: HTTPS://T.ME/MEDIAMVD/18739
23/10/2023 u 12:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Specijalno tužilaštvo blokiralo imovinu rođaku Ljuba Milovića

U maju ove godine Milovića je uhapsila ruska policija u Moskvi, i tada je naglašeno da je on rođak Ljuba Milovića, funkcionera crnogorske policije koji je zajedno sa Zvicerom okrivljen za međunarodni kriminal, šverc kokaina i pranje novca

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) blokiralo je imovinu Dražena Milovića, uhapšenog u Rusiji po crnogorskoj potjernici, zbog optužbi za organizovani kriminal i trgovinu drogom, te saradnju sa optuženim vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom. Prema podacima iz katastra, blokirani su objekti i zemljište koje Milović posjeduje u mjestu Donji Grahovac.

Naredbe istražnih organa o blokadi imovine upisane su 7. aprila i 6. septembra ove godine, što pokazuju katastarski podaci u koje je Portal RTCG imao uvid.

U maju ove godine Milovića je uhapsila ruska policija u Moskvi, i tada je naglašeno da je on rođak Ljuba Milovića, funkcionera crnogorske policije koji je zajedno sa Zvicerom okrivljen za međunarodni kriminal, šverc kokaina i pranje novca.

Ljubo Milović je i dalje u bjekstvu.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je i Višem sudu u Podgorici dostavilo optužnicu protiv Radoja Zvicera, dvojice Milovića, ranijeg policijskog funkcionera Dejana Kneževića, Miloša Mišurovića, Vladimira Bajčete, Filipa Zindovića, Petra Lazovića...

Optužnica protiv Zvicera i još ukupno 20 osoba podignuta je 15. septembra ove godine.

Rusija, međutim, oklijeva da izruči Dražena Milovića s obzirom da je predsjednički Savjet za ljudska prava i razvoj civilnog društva Rusije pozvao ruske institucije da ozbiljno razmotre pitanje njegovog izručenja Crnoj Gori, jer se, kako su naveli ranije, mora imati u vidu da Rusija prepoznaje Crnu Goru kao neprijateljsku državu.

Crnogorska policija je u martu za Draženom Milovićem raspisala međunarodnu Interpolovu potjernicu.

Advokati Dražena Milovića u Rusiji negirali su optužbe, i zatražili da mu se ukine ekstradicioni pritivor.

Osim toga, za Ljubom Milovićem Viši sud u Podgorici raspisao je nacionalnu potjernicu u julu 2022. godine, ali do danas on nije uhapšen. 

Imovina je po nalogu tužilaštva blokirana i Ljubu Miloviću i Radoju Zviceru, ali i drugim okrivljenim članovima ove grupe. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:34