/ - FOTO: RTCG
14/06/2023 u 10:23 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SPO upao u spuški zatvor: Prije privođenja SDT-u pretresli sobu Do Kvona

Do Kvon, pisao je premijeru Dritanju Abazoviću, ministru pravde Marku Kovaču i Specijalnom državnom tužilaštu o poslovanju i sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem

Službenici Specijalnog policijskog tima prekjuče su u spuškom istražnom zatvoru pretresli sobu u kojoj boravi pritvorenik Know Do Hyeonga (Do Kvon). To je za portal Dan potvrđeno iz tri izvora bliskih istrazi. Ova akcija sporvedena je tri dana prije nego što će Do Kvon biti priveden Specijalnom državnom tužilaštvu na saslušanje povodom pisma o funkcioneru Pokreta Evropa sad Milojku Spajići.

Portal Dan je kontaktirao advokata Gorana Rodića, koji zastupa Do Kvona,  koji nam je potvrdio da tokom pomenutog pretresa  nije pronađeno ništa nedozvoljeno.

Do Kvon u SDT-u zbog pisma u petak

Do Kovn je, kako je pisao portal Dan, u petak pred Osnovnim sudom zbog djela za koje mu se sudi u Podgorici. Nakon toga će, kako je juče saopštio TV E, biti sproveden u SDT.

Podsjećamo, uhapšeni "kralj kriptovaluta", koji se nalazi u spuškom istražnom zatvoru, pod sumnjom za milionske prevare, Do Kvon, pisao je premijeru Dritanju Abazoviću, ministru pravde Marku Kovaču i Specijalnom državnom tužilaštv. On u tom obraćanju, kako su pisali mediji, piše između ostalog, o poslovanju i sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem.

Ministar pravde Marko Kovač za "Dan" je tada potvrdio da je od premijera Abazovića obaviješten da je stiglo sporno pismo.

Nezvanična saznanja govore da je Do Kvon u pismu opisao odnos koji je imao sa Milojkom Spajićem, a ptretpostavlja se da bi taj odnos mogao interesovati i Specijalno državno tužilaštvo, jer se govori i i isplatama novca.

U Evropi sad sumnjaju da se radi o spinovanju netačnih informacija i da je Do Kvon prevario i kompaniju u koju je svojevremeno investirao Milojko Spajić

Spajić je negirao navode vezane za pismo.

Do Kvon je jedan od najtraženijih svjetskih bjegunaca iz oblasti kriptokriminala. 

Pred podgoričkim Osnovnim sudom u petak, u 12 časova nastavlja se suđenje protiv okrivljenih Chang Joo Hana i Know Do Hyeonga zbof falsifikovanja isprava. 

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je optužni predlog podgoričkom Osnovnom sudu protiv okrivljenih južnokoreanskih državljana Do Kvona i Hon Čand Juna. 

Do Kvon je bio u bjekstvu nekoliko mjeseci, a južnokorejske vlasti su prošlog septembra izdale nalog za hapšenje za njim.

Portparolka Tužilaštva Južnog Seula istakla je da će Južna Koreja tražiti izručenje Do Kvona, te da je on jedan od najtraženijih svjetskih bjegunaca iz oblasti kriptokriminala. 

Uhapšen  je u Crnoj Gori 24. marta, a tim povodom ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić saopštio je da je on, kao i Hon Čand Jun, ilegalno ušao u Crnu Goru.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 22:10