NIKOLA TERZIĆ  / - FOTO: MUP
21/09/2023 u 21:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Terzić: Propusti u istrazi ubistva Duška Jovanovića nisu bili slučajni

Istraga nikad nije stala, ali je bila uspavana. Ali, sada više nije uspavana. Analiziramo svaki dokument i trag koji je u tom periodu izuzet iz ovog predmeta. Analizom, vjerujem, ukoliko budemo vještačili neke predmete iz slučaja, doćićemo do određenih poklapanja u DNK analizi koje će nam omogućiti procesuiranje određenih lica

U istrazi ubistva Duška Jovanovića učinjeno je niz propusta, kazao je vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić u emisiji "Načisto" koja se emituje na TV Vijesti. Kako je kazao, ne vjeruje da su ti propusti napravljeni slučajno.

- Ne želim da vjerujem da su urađeni slučajno - kazao je Terzič i dodao da nema osobe na našoj političkoj sceni od premijera Dritana Abazovića koji želi više da se ubistvo Duška Jovanovića rasvjetli.

Terzić je kazao da istraga ubistva Jovanovića nikad nije stala, ali da je bila uspavana. 

- Svaki dan po nekoliko sati radim na prikupljanju dodatnih dokaza i analizi predmeta kada je u pitanju ubistvo Duška Jovanovića. Formirali smo tim kojeg čine načelnica Forenzičkog centra, predstavnik tužilaštva, više predstavnika policije i još neki. Istraga nikad nije stala ali je bila uspavana. Ali, sada više nije uspavana. Analiziramo svaki dokument i trag koji je u tom periodu izuzet iz ovog predmeta. Analizom, kako vjerujem, u narednom periodu, ukoliko budemo vještačili neke predmete iz slučaja, doćićemo do određenih poklapanja u DNK analizi koje će nam omogućiti procesuiranje određenih lica koja negdje svi u javnosti pominju - kazao je Terzić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. novembar 2023 21:40