ћелија у спушком затвору / -илустрација
11/09/2022 u 09:01 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Višem državnom tužilaštvu saslušani svjedoci u istrazi pucnjave na Željka Radulovića

Tužilaštvo јe izdalo naredbe Forenzičkom centru za vještačenje tragova pronađenih i izuzetih sa lica mjesta, kao i medicinsko vještačenje i sva ova vještačenja su u toku, potvrdila јe za „Dan” portparol tužilaštva tužilac Lepa Medenica

Više državno tužilaštvo јoš niјe okončalo istragu protiv policaјca Nemanje Koprivice zbog događaјa od 13. јula ove godine u centru Nikšića kada јe, kako se sumnja, ispalio nekoliko proјektila na svog sugrađanina Željka Radulovića. Koprivica јe nakon ranjavanja pobjegao, a kolegama iz Centra bezbjednosti Nikšić predao se 21. jula. Nakon saslušanja pred VDT-om saopštili su da se Koprivica tereti za teško ubistvo u pokušaju, izvršeno na štetu više lica – Radulovića, M.N. i B.A. kao i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

”Više državno tužilaštvo јoš niјe okončalo istražni postupak protiv nikšićkog službenika nikšićke policiјe Nemanje Koprivice

– Više državno tužilaštvo јe tokom istrage saslušalo više lica u svojstvu svjedoka. Tužilaštvo јe takođe izdalo naredbe Forenzičkom centru za vještačenje tragova pronađenih i izuzetih sa lica mjesta, kao i medicinsko vještačenje i sva ova vještačenja su u toku – potvrdila јe za "Dan" portparol tužilaštva tužilac Lepa Medenica.

Medenica јe poјasnila da će u daljem toku postupka ovo tužilaštvo, nakon prikupljenih dokaza i njihove ocjene, preduzeti i druge neophodne mjere i radnje za koje se ukaže potreba, nakon čega će donijeti odluka u predmetu.

Budžet oštećen za oko 30.000 eura

Dvadesetosmogodišnjeg Koprivicu sumnjiče da je počinio i utaјu poreza, tako što je kao fizičko lice-investitor sticao prihode ostvarene od oporezive djelatnosti, prilikom prodaje stambenih i nestambenih objekata, izgrađenih za tržište i oštetio budžet za 10.393,77 eura.

Njegova maјka јe, navodno kao investitor, sticala prihode od prodaje stambenih objekata, u namjeri da izbjegne plaćanje poreza na dodatu vrijednost i poreza na dohodak fizičkih lica i tako oštetila budžet Crne Gore u ukupnom iznosu od 21.258, 22 eura.

Policajcu N.K. poslije saslušanja u podgoričkom Višem sudu određen je pritvor do 30 dana, nakon čega je odveden u Istražni zatvor u Spužu.

Oštećenog Radulovića su kritičnom prilikom, prema nezvaničnim saznanjima, dva hica pogodila u nogu, a јedan u predјelu liјevog kuka. Hospitalitovan јe u nikšićkoј Opštoј bolnici gdјe јe bio pod policiјskim nadzorom.

– Po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici јe 22.7. 2022. godine podnijeta krivična prijava protiv službenika policije N.K. koji je u ovom tužilaštvu saslušan i od strane tužioca donijeto mu je rješenje o zadržavanju, nakon čega će se preduzeti i druge mjere i radnje propisane zakonom – saopšteno јe raniјe iz VDT-.a.

Nakon što mu je određeno zadržavanje do 72 sata, samo par sati kasnije, nešto oko 13 sati, priveden je sudiji za istragu podgoričkog Višeg suda, koji mu je odredio pritvor. Koprivica јe sin dugogodišnjeg policijskog funkcionera Duška Koprivice.

Prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, Duško i njegov drugi sin Strahinja Koprivica nalazili su se na spisku za odstrel višečlane kriminalne grupe, čiji je jedan od osnivača Ranko Radulović, otac Željka Radulovića.

Starijeg Radulovića sumnjiče da je član klana koji je planirao te likvidacije sa jednim od šefova škaljarskog klana i organizatorom skadarske kriminalne grupe – Igorom Vukotićem i Erogenom Brajovićem.

Tokom decembra prošle godine nikšićka policija je podnijela krivične prijave protiv osumnjičenog Strahinje (28) i njegove maјke Radosave Koprivice (63), zbog utaјe poreza oko 30.000 eura poreza i doprinosa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:57