/ ORUžJE: FOTO UPRAVA POLICIJE CG
16/09/2023 u 11:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšen osumnjičeni: Oduzeto oružje i municija pretresima u Nikšiću i Pljevljima

Pretresom je pronađen i oduzet pištolj marke „Jaricho 914FS“ kalibra 9 mm sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, kao i 59 komada municije različitog kalibra, zatim karabin i lovačka puška sa tri patrona lovačke municije. Svo pronađeno oružje je bilo u ilegalnom posjedu

Policija je izvršila pretrese na više lokacija u Nikšiću i Pljevljima i pronađene su četiri puške i tri pištolja. Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su iz preventivnih razloga, zbog narušenih međususjedskih odnosa, na osnovu naredbe izdate od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres porodičnih kuća na koje koristi A.V. na dvije lokacije.

- Pretresom je pronađen i oduzet pištolj marke „Jaricho 914FS“ kalibra 9 mm sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, kao i 59 komada municije različitog kalibra, zatim karabin i lovačka puška sa tri patrona lovačke municije. Svo pronađeno oružje je bilo u ilegalnom posjedu. Po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, koji je obavješten o događaju, A.V. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti štetu dva lica- rečeno je iz policije.

Takođe, nikšićki policajci su postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.N. (38). Kod njega je pronađena i oduzeta puška i 48 komada puščane municije.

O navednom događaju upoznat je državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću koji je naložio da se predmetno oružje i municija upute u Forenzički centar Danilovgrad radi vještačenja nakon čega će izvršiti pravnu kvalifikaciju događaja.

- U odvojenim aktivnostima izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.V. (46) iz Nikšića i pronađen i oduzet pištolj marke „CZ Compact“ sa dva okvira i 22 komada municije kalibra 9 mm. Takođe i ovim aktivnostima prethodila je prijava narušenih međuljudskih odnosa i izrečenih prijetnji. Oduzeto oružje će biti predmet daljih vještačenja i procesnih radnji- rečeno je iz policije.

Policijski službenici Odeljenja bezbjednosti Pljevlja su takođe iz preventivnih razloga, a zbog narušenih odnosa u porodici ili porodičnoj zajednici, izvršili pretres porodične kuće i drugih prostorija u Pljevljima koje koristi J.Z. (30).

- Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli oduzeli lovačku pušku marke „Zastava“ kalibra 12 mm sa osam komada municije i pištolj marke „Zastava“ kalibra  7,62 mm sa 10 komada municije. Predmetno oružje i municija biće predmet upravnog postupka shodno Zakonu o oružju- pojašnjeno je iz policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 00:39