Požar u Perastu / - FOTO: BLAŽENKA KLIKOVAC
08/08/2022 u 19:58 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Veliki požar iznad Perasta

У СЗС-у кажу да су о пожарима извијестили Директорат за ванредне сутуације МУПЦГ, те да се због буре која је почела да дува на подручју Боке, на гашењу пожара не могу ангажовати хеликоптери

На више локалитета на брдима на подручју которске општине око 19 сати букнули су пожари. Дио њих изазван је јаким ударима громова уз грмљавине, јер се на подручју Боке очекује киша, падавине.

Потврду информације о узроку дијела пожара добили смо у општинској Служби заштите и спашавања (СЗС) Котор. Како је порталу “Дан” саопштио замјеник командира СЗС Котор Едуард Ковачић, на више локација на брдима избили су пожари, дио њих од удара грома.

image

Požar u Perastu

- FOTO: BLAŽENKA KLIKOVAC
image

Požar u Perastu

- FOTO: BLAŽENKA KLIKOVAC

Ватра је планула на брдима изнад Костањице, Мориња, Рисна, Пераста на два локалитета, Доброте. Бuдући да се ради о неприступачним теренима, високо у брдима, на провјеру су изнад Пераста изашли ватрогасци Добровољног ватрогасног друштва “Богољуб Брезић”.

image

Požar u Perastu

- FOTO: DAN

У СЗС-у кажу да су о пожарима извијестили Директорат за ванредне сутуације МУПЦГ, те да се због буре која је почела да дува на подручју Боке, на гашењу пожара не могу ангажовати хеликоптери. Међутим како се вечерас очекују падавине, киша би требала да угаси пожаре. 

Foto i video: Blaženka Klikovac

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
POŽARPERAST
27. april 2024 03:56