Saslušanje Camgoza / - ŽELJKA BOJANIć
31/01/2024 u 11:46 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Camgoz negirao krivicu: "Uhapšen za djelo za koje je već osuđen"

Policija sumnja da je Binali prilkom osnivanja pravnog lica Lion & d.o.o Budva, upotrijebio lažnu tursku ispravu sa njegovom fotografijom, sa imenom Mehmet Alibajhan

Turski državljanin, koji je označen kao bezbjednosno interesantno lice, Binalij Camgoz (40) saslušan je u ODT zbog sumnje da je počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. On je, kako saznajemo negirao izvršenje krivićnog djela. Njemu je određeno tužilačko zadržavanje.

(VIDEO) Advokat Radović: Nadležni grubo krše prava Camgozu, nikada nije bilo osnovanijeg zahtjeva za azil

Kako je u izjavi za medije kazao njegov advokat Marko Radović, pravi se pritisak kako bi on i dalje imao status uhapšenog lica. Istakao je da je njegov klijent uhapšen za nešto za šta je već osuđen.

Kod zgrade ODT bile su pojačane  mjere bezbjednosti, prisutan je bio veći broj službenika policije koji su pod pancirima. Blokiran je bio saobraćaj u ulici ispred ulaza u tužilaštvo. Angažovano je oko 30 pripadnika Interventne jedinice i Protivterorističe jedinice policije.

Podsjećamo, policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) juče su uhapsili Camgoza. On je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, međunarodno traženo lice.

(VIDEO/FOTO) Čamgoz priveden kod tužioca: Pojačane mjere bezbjednosti

image

Saslušanje Camgoza

- ŽELJKA BOJANIć

- Osnovano se sumnja da je Binali tokom 2022. godine prilkom osnivanja pravnog lica Lion & d.o.o Budva, posredstvom jedne knjigovodstvene agencije iz Budve, kod Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, kao pravu upotrijebio lažnu tursku ispravu sa njegovom fotografijom, sa imenom Mehmet Alibajhan čime doveo u zabludu državne službenike Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, koji su mu donijeli rješenje o registraciji naznačenog privrednog društva - naveli su juče iz MUP-a.

U kriminalnim radnjama, kako se navodi, osumnjičeni Binali Camgoz upisan je kao suosnivač sa vlasničkom udjelom pod imenom Mehmet Alibajhan, dok je kao izvršni direktor i suosnivač upisan drugi turski državljanin.

Za njim je raspisana međunarodna potjernica od strane pravosudnih organa Turske radi vođenja krivičnog postupka za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, nanošenje povreda, prijetnje, kršenje zakona o vatrenom oružju, prouzrokovanju štete, razbojnička krađa, pokušaj ubistva.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 20:25