/ Илустрација
10/05/2021 u 11:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због нелегалне градње условна казна двије године

М.Ђ. је објекат озидао у приземљу у грубим грађевинским радовима, изливена је горња међуспратна АБ плоча, и на спрату објекта су до половине горње плоче саграђени зидови од гитер блока

Окривљени М.Ђ. и државна тужитељка Основног државног тужилаштва Цетиње Катарина Падалица склопили су споразум о признању кривице којим је М.Ђ. осуђен за кривично дјело грађење објекта без пријаве и документације за грађење у продуженом трајању  на  шест мјесеци затвора. Како је наведено споразумом, истовремено је одређено да се наведена казна неће извршити, уколико окривљени у периоду од двије године од дана правоснажности пресуде, донијете на основу овог споразума, не почини ново кривично дјело.

- Окривљени М.Ђ. признаје да је од почетка 2020. године до 06. октобра 2020., у Цетињу поступајући супротно члану 91. Закона о планирању простора и изградњи објеката започео грађење објекта на кат.парцели бр.737/9 КО Цетиње И, димензија цца 13x9 метара, без претходно поднијете пријаве и документације за грађење. Објекат је озидао у приземљу у грубим грађевинским радовима, изливена је горња међуспратна АБ плоча, и на спрату објекта су до половине горње плоче саграђени зидови од гитер блока у висини од цца 2 метра, са изливеним церклажима. А потом је супротно одлуци надлежног органа о забрани грађења-Рјешењу Министарства одрживог развоја и туризма, Директората за инспекцијске послове и лиценцирање, Дирекције за инспекцијски надзор-Одсјека за инспекцијски надзор за централни регион бр.УПИ 071/8-125/1 од 28.05.2020.године, наставио са извођењем грађевинских радова. Тако што је изводио радове на АБ косим плочама над етажама приземља и првог спрата, а што је утврђено инспекцијским надзором извршеним дана 06.10.2020.године од стране Министарства одрживог развоја и туризма, Директората за инспекцијске послове и лиценцирање-Урбанистичко грађевинске инспекције.Чиме је извршио кривично дјело грађење објекта без пријаве и документације за грађење у продуженом трајању из члана 326а у вези чл.49 ст.1. Кривичног законика Црне Горе- наведено је споразумом који је закључен 16. априла.

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 22:45