суђење пресуда
10/05/2021 u 09:06 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ликвидација Николе Бојовића: Војиновић због короне није могао да свједочи

За наредно рочиште планирано је саслушање свједока, такође путем видео линка

У Подгоричком Вишем суду одложено је суђење Ратку Кољеншићу поводом оптужби за помагање у тешком убиству  Николе Бојовића. Како је саопштено, путем видео линка, свједок Милош Војиновић није спроведен у београдски Виши суд из КПЗ "Падинска скела" јер је позитиван на корона вирус.

За наредно рочиште планирано је саслушање свједока, такође путем видео линка.

Детаљи оптужнице

-Зато што је од краја априла 2013. до 16. 07. 2013. године на териротији Црне Горе и Републике Србије, с умишљајем и свјестан свог дјела, чије извршење је хтио, окривљени Кољеншић Ратко постао припадник организоване криминалне групе, која је имала за циљ вршење кривичних дјела за које се може изрећи казна затвора од 40 година, коју су организовали Делибашић Милош и сада покојни Шарановић Слободан а чији су припадници постали и Војновић Милош, Новаковић Славиша и Малетић (рођен Бојанић) Горан. Тако што су Делибашић Милош и сада покојни Слободан Шарановић за организовану криминалну групу створили план предузимања радње на скривању припадника групе, прибављали им лажне исправе и изнајмљивали станове ради скривања после извршења кривичних дјела- наводисе у дјелу оптужнице којом јењ обухваћен Кољеншић.

Такође, тужилаштво додаје да су им они припремили новац за припрему извршења кривичних дјела, оружје и муницију. Они су, како тужилаштво даље наводи, организовали обуку у пуцању из ватреног оружја за Цветановић Сашу и Војновић Милоша.

Же.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 13:26