Veselin Veljović / -FOTO: Ž.B..
08/05/2024 u 10:10 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odluka o optužnici protiv Veljovića narednih dana

Podgorički Viši sud bi u naredna dva-tri dana trebalo da dostavi strankama odluku o optužnici protiv bivšeg direktora policiјe Veselina Veljovića, potvrdio јe za "Dan" njegov branilac advokat Mihail Volkov.

Volkov јe kazao da јe u saznanju da јe odluka izviјećana, ali da niјe ekspedovana. Očekuјe da optužnica bude potvrđena i dodaјe da bi se time nakon desetomјesečnog pritvora stekli uslovi da podnese zahtјev za ukidanje pritvora svom branjeniku.

– Optužnica protiv mene je besmislena i zlonamjerna. Ovo je osvetnički potez političkih i policijskih struktura. Cilj pojedinaca iz tih struktura je sticanje slave i benefita, rekao je tokom kontrole optužnice bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović koјi se tereti da je zloupotrijebio službeni položaj i da je član kriminalne grupe Aleksandra Mrkića, koja se navodno bavila švercom cigareta.

– Aleksandar Mrkić nije u bjekstvu. On će biti dostupan nadležnim organima kad se ispune uslovi za pravičan postupak, istom prilikom tvrdili su advokati osumnjičenog.

Od promјene vlasti 2020. godine procesuirano više funkcionera: Iz fotelje na optuženičku klupu

Aleksandar Mrkić јe, kako piše u optužnici, u 2018. godini stvorio kriminalnu organizaciju koja je djelovala na teritoriji Crne Gore, a čiji član je postao i tadašnji direktor Uprave policije i kasnije savjetnik predsjednika Crne Gore za odbranu i bezbjednost Veselin Veljović, i drugi okrivljeni.

Kako se navodi u optužnici, cilj јe bio bavljenje krijumčarenjem cigareta iz Slobodne carinske zone Luke Bar i pranjem novca.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 05:23