Увиђај у ресторану / -Милован Нововић
26/04/2021 u 09:08 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потрага за Пантовићем, осумњичен за убиство Ашанина

Осумњичени је у једном тренутку отишао до тоалета и кад се вратио са леђа Ашанину скоро прислонио пиштољ на главу и испалио више хитаца. Након тога је изашао из ресторана, испричао је З.М. очевидац догађаја
Новљанин Горан Пантовић осумњичен је да је јуче у Мојковцу убио Зорана Ашанина. Полиција трага за њим. Ашанин је био власник објекта „Крстац” у Мојковцу у коjем jе убиjен. Наводно је свему претходила свађа између убијеног и осумњиченог. До сукоба jе дошло, према незваничним сазнањима, због послова око продаjе и куповине jедне куће, а осумњичени је испалио седам хитаца у правцу оштећеног. Како сазанаjемо, jедан га jе погодио у главу, jедан у врат, а пет у предjелу стомака.
– З.А. је лишен живота из ватреног оружја, а увиђај је у току. Пуцњави је претходила је свађа, полиција је утврдила идентитет извршиоца и у току су полицијско тужилачке активности. Трага се за извршиоцем – речено је jуче незванично из Управе полиције.
Све се догодило изненада, у присуству, како „Дан” сазнаје, само једног очевица, односно возача теретног камиона шлепера, који је на путу за Ниш свратио да доручкује. Он је испричао да већ пет година свраћа у овај објекат како би се одморио и наставио даље, тако је урадио и јуче не слутећи да ће присуствовати убиству.
– Док сам сједио у ресторану, неколико столова даље од мене близу терасе примијетио сам власника објекта Ашанина са још једним лицем. Нијесам чуо да је међу њима било свађе. Иако нијесам превише обраћао пажњу на њих двојицу, видио сам да је лице које је сједјело са Ашанином у једном тренутку отишло до тоалета и када се вратило пришло је Ашанину са леђа, скоро му прислонил пиштољ на главу и испалило више хитаца. Након тога је изашло из ресторана и изгубило се у непознатом правцу. Била је то страшна сцена – испричао је З.М. очевидац догађаја.
Према ријечима државног тужиоца Милице Рмандић, З.А. је из ватреног оружја лишило живота Н.Н. лице.
– Испаљено је више хитаца и пронађено више чаура. Изузели смо све трагове и након детаљног увиђаја упутили смо их на вјештачење у Форензички центар у Даниловград. Такође, тијело З.А. је упућено на обдукцију у Клинички центар у Подгорицу – казала је Рмандић за „Дан”.
Док је трајао увиђај, међу окупљеном родбином и пријатељима Ашанина се могло чути да он није био ни у каквом сукобу са убицом и да се уопште нијесу свађали.
– Само је дошао на Крстац и тражио да разговара са Зораном. И онда је починио ово гнусно дјело. И у сазнању смо да га је испред мотела чекало ауто „мерцедес” којим је побјегао – испричали су окупљени.
Полиција је блокирала шире лице мјеста и извршила увиђај. Након испаљених метака, Пантовић је наводно побјегао својим аутомобилом. Према евиденици полиције, Пантовић важи за особу блиску „кавачком клану”, а био је и мета претреса када су надлежни и у Херцег Новом спроводили јаке акције и мјере за борбу против организовавног крминала 2017. године. Такође, виђан је и у друштву неких високопозиционираних чланова наведеног клана из Котора. Пантовић се теретио раниjе и за кривично дјело зеленашење.
Од почетка године ово је треће убиство извршено на територији Црне Горе због којег су полицијске и екипе за увиђај излазиле на лице мјеста. Прошлог мјесеца, 24.марта, херцегновска полиција је на Луштици пронашла тијело Миливоја Ђурашевића. Њега је, према сумњама полиције, убио рођак Петар Беговић, који је потом извршио самоубиство недалеко од лица мјеста. Рожајска полиција ухапсила је 12. марта Милорада Ратковића због сумње да је убио свога оца Рајка. Брзом интервенцијом полиције, којој је убиство пријавио млађи син убијеног, осумњичени је лишен слободе и саслушан у полицијским просторијама. Против њега је поднијета кривична пријава због сумње да је починио кривично дјело тешко убиство.
Ж.Б. – М.Н.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:26