Đukanović održao predizborni skup u Mrkojevičima / - DPS
04/03/2023 u 22:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović: Pobjedom na izborima do unapređenja životnog standarda i evropskog kvaliteta života

Mi kao partija i kao koalicija koja je vodila Crnu Goru do 30. avgusta 2020. godine smo pokazali da imamo kristalno čistu viziju i imamo viziju koja se ostvaruje, kazao je Đukanović

U sklopu svojih predizbornih aktivnosti Milo Đukanović, predsjednik Demokratske partije socijalista i kandidat te partije na predstojećim predsjedničkim izborima zakazanim za 19. mart, posjetio je danas Mrkojeviće kod Bara. On se obratio prisutnim stanovnicima ovog kraja i tom prilikom kazao da je evropski kvalitet života cilj politike za koju se zalaže, da partija koju predvodi ima jasnu viziju budućnosti Crne Gore, i da je već pokazala da umije svoju viziju i da ostvaruje.

image

Skup u Mrkojevičima

- DPS

- Politika je onoliko dobra koliko za krajnji cilj ima unaprijeđen životni standard ljudi. To je svrha svake ozbiljne i odgovorne politike. Da bi se do toga došlo naravno nije dovoljno samo želja, morate imati jasnu viziju i morate imati sposobnost da tu viziju ostvarujete. Mi kao partija i kao koalicija koja je vodila Crnu Goru do 30. avgusta 2020. godine smo pokazali da imamo kristalno čistu viziju i imamo viziju koja se ostvaruje“, kazao je Đukanović.

image

Đukanović održao predizborni skup u Mrkojevičima

- DPS

Đukanović je rekapitulirao kapitalne rezultate državne politike koju je kreirao DPS sa koalicionim partnerima i kao jedan od najvećih uspjeha istakao da dok su druge zemlje na veoma traumatičan način dolazile do nezavisnosti, Crna Gora ju je obnovila potezom pera.

- Ovdje su se države uvijek formirale u krvi, a mi smo je formirali potezom pera na demokratskom referendumu. Crna Gora je nakon 21. maja 2006. godine odlučno, nepokolebljivo, prekretnički krenula u željenom smjeru. U odnosu na kompletnu istoriju gdje smo bili zagledani u Istok, u Rusiju, mi smo sada krenuli putem evropskog sistema vrijednosti. Pokazali smo da zaista mislimo ozbiljno kada kažemo - mi nijesmo samo istorijski, geografski dio Evrope, mi želimo da budemo vrijednosni dio. Mi želimo da budemo dio evropskog sistema vrijednosti i da obezbijedimo evropski kvalitet života naših ljudi. Zato smo ušli u NATO i zato smo danas pred vratima Evrope - rekao je Đukanović.

Dijaspora nikad nije zaboravila svoju odgovornost prema Crnoj Gori

„Kada god je bio preloman trenutak u novijoj istoriji Crne Gore, mi smo se sretali i uvijek smo pametno odlučivali. Zahvaljujući stamenoj podršci Mrkojevića, zahvaljujući stamenom uporištu naše politike u Baru, Crna Gora je danas tamo gdje jeste - nezavisna građanska i evropska država.

Kad su Mrkojevići u pitanju nikada nijesu promašili da budu na pravoj strani a to znači na strani građanske Crne Gore, građanske i evropske Crne Gore. Ubijeđen sam da će vam se i ovoga puta kao uvijek pridružiti jedna ozbiljna, odgovorna dijaspora ljudi koji su odavde otišli po raznim evropskim državama da bi rješavali kvalitetnije i brže svoja egzistencijalna pitanja, ali koji nikad nijesu zaboravili na svoje odgovornosti prema Crnoj Gori.

Ubijeđen sam da ćemo 19. marta slaviti još jednu veliku pobjedu građanske i evropske Crne Gore“, zaključio je predsjednik DPS Milo Đukanović.

Đukanović je podsjetio na impozantne investicije koje su započete, kako bi se na pravi način profilisala ekonomija države i ocijenio da taj posao treba da se nastavi.

image

Predizborni skup u Mrkojevičima

- DPS

- Danas kada kažete u nekoj od zemalja Beneluksa da se realizuje više investicija, svaka vrijedna po milijardu eura, rekli bi to je pozamašno. Mi smo potrošili milijardu eura u prvu dionicu auto-puta, potrošili smo milijardu eura da postavimo podmorski energetski kabl sa Italijom, da povežemo naš energetski sistem za Zapadnom Evropom, potrošilo se preko 800 miliona u Portonovi, potrošilo se preko 700 miliona u Porto Montenegro. Dakle, Crna Gora postaje jedna savremeno profilisana ekonomija, prije svega savremeno profilisana turistička destinacija. Ove dvije i po godine su nažalost sve to nekako poništile, sve su to sunovratile. Ja sam vam rekao nijesmo dozvolili kao opozicija da se dovede u pitanje nezavisnost. Nijesmo dozvolili se dovede u pitanje NATO status, nijesmo dozvolili da se dovede u pitanju evropski put, ali nažalost događalo se jako puno loših politika u svim oblastima za koje je zadužena vlada - istakao je Đukanović.

image

Đukanović održao predizborni skup u Mrkojevičima

- DPS

Konstatovao je da se rezultat svega toga može vidjeti kroz činjenicu da jedna uzorna država koja se dinamično kretala ka Evropi, danas doživljava da se Evropa preispituje da li prekinuti pregovore sa njom.- Mi moramo prekinuti tu agoniju, da Evropa i naši prijatelji ne bi prekidali odnose sa nama. Prilika za to je 19. mart. Zašto je taj dan važan? Pobjedom na predsjedničkim izborima mi otvaramo jednu vrlo realnu perspektivu naše brže pobjede na parlamentarnim izborima - poručio je Đukanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 01:02