Izbori u Šavniku / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
06/11/2022 u 12:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koalicija za Budućnost Šavnika: Glavni krivac za incident je predsjednik opštine

Na tom biračkom mjestu glasanje je prekinuto jer je fizički napadnut član biračkog odbora Radula Lazovića koji je zadobio lakše tjelesne povrede

Iz koalicije Za budućnost Šavnika saopštili su da je glavni krivac za incident u Kruševicama aktuelni predsjednik opštine Šavnik Jugoslav Jakić.

- Jutrošnja dešavanja u Kruševicama kada je napadnut član koalicije za budućnost Šavnika Radule Lazović i uništen birački materijal, su epilog saopštenja predsjednika Opštine Šavnik Jugoslav Jakića, koje su mediji prenijeli u petak u kom je pozvao svoje pristalice da upotrijebe silu u napadima na biračke odbore kako bi ostvarili nezakonito biračko pravo. Naglašavamo, za jutrošnja dešavanja odgovornost snosi opštinska vlast na čelu sa jakićem i bezbjednosno- interesantna lica - ističu u saopštenju

Još jednom naglašavamo za jutrošnja dešavanja odgvoornost snosi direktno opštinska vlast na čelu sa Jakićem, i bezbjednosno interesantnim licima, a to su Eraković Filip, Janković Dragomir, Miličić Jovan i Mrvaljević Aleksandar, dodaju iz koalicije.

- Radi se o licima koji nemaju nikakve veze sa Šavnikom, a koje je lokalna vlast upisala zakonito u birački spisak da bi glasali za njih i narušili izbornu volju građana Šavnika.

Na tom biračkom mjestu glasanje je prekinuto jer je fizički napadnut član biračkog odbora Radula Lazovića koji je zadobio lakše tjelesne povrede. Lica koja su ga napala i polomila izborni materijal policija je uhapsila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 09:11