Zdravko Krivokapić / - FOTO: SRđAN BOLJEVIć
03/04/2023 u 18:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivokapić: Milatović će dokazati da želi da bude predsjednik svih građana

Nakon izbora Milatovića za predsjednika Crne Gore, sa narednim parlamentarnim izborima je najvažnije da se krene u promjenu sistema vrijednosti, smatra on

Bivši predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić rekao je danas da će novoizabrani predsjednik Jakov Milatović dokazati da želi da bude predsjednik svih građana, za razliku od, kako je rekao, Mila Đukanovića.

On je za K1 televiziju istakao i da je Crna Gora na predsjedničkim izborima položila test tolerantnosti i test demokratije.

- Pobijedio je koncept koji je pokrenut 2020. godine, a to znači da se uvažavamo, poštujemo i govorimo o tome da možemo zajedno i ako različito mislimo, rekao je Krivokapić za K1 televiziju.

On je dodao i da se na predsjedničkim izborima pokazala i značajna karakteristika demokratije, a to je smjenjivost.

- Đukanović je imao apsolutnu vlast i apsolutna vlast se po svim principima apsolutno zloupotrebljava, ocijenio je Krivokapić.

On je dodao i da je očekivao da će Milatović odnijeti ubjedljivu pobjedu uprkos pretpostavkama da će drugi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori biti neizvjestan.

- Ovoga puta to je bilo toliko očigledno, pomalo i simbolično, jer je Đukanovića porazio čovjek koji bukvalno nije tada ni krenuo u školu kada se on ‘dokopao’ vlasti, poraz je bio ubedljiv. Sa druge strane ja kao profesor imam veliko zadovoljstvo, jer je najbolji student pobijedio najgoreg studenta, rekao je Krivokapić.

On je ocijenio i da je pad Đukanovića sa vlasti počeo sa njegovom željom da preuzme crkvenu imovinu.

- Sve je ovo krenulo onog trenutka kada je jedan čovjek koji ima moć i vlast, koji je previše ambiciozan da želi čak i da unizi crkvu, odnosno da napravi scenario da preuzme crkvenu imovinu i onda izdaje kao prostore za kafiće po čitavoj Crnoj Gori - dodao je Krivokapić.

Nakon izbora Milatovića za predsjednika Crne Gore, sa narednim parlamentarnim izborima je najvažnije da se krene u promjenu sistema vrijednosti, smatra Krivokapić.

- Ja i gospodin Milatović dijelimo slične vrijednosti i on će učiniti sve da ono što neko u filozofskom smislu naziva ‘hram čovječnosti’ zavlada Crnom Gorom, a tada će Crna Gora biti pomirena i imati dobre preduslove da ostvari sve ono što građani od nje očekuju, naveo je Krivokapić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 19:39