Dritan Abazović / - FOTO: VLADA
16/03/2023 u 09:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović 23. marta u Vašingtonu, održaće i predavanje na Harvardu

Tokom razgovora, dodaje se u saopštenju, razmijeniće se mišljenja o situaciji u regionu, ali i na globalnom planu, u kontekstu bezbjednosti i sigurnosti

Premijer Dritan Abazović će na poziv kongresmena Roberta D. Aderholta učestvovati na Molitvenom doručku u Kapitol Hilu, 23. marta u Vašingtonu.

- Učešće predsjednika Vlade na Molitvenom doručku i razmjena mišljenja sa članovima Kongresa predstavlja priliku za diskiju o evroatlantskoj budućnosti, kao i daljem jačanju partnerskih i savezničkih odnosa sa SAD. Ovim učešćem će se potvrditi posvećenost Crne Gore daljim integracionim procesima i reformama, te dodatno unaprijediti međusobno razumijevanje koje će podstaći dalje jačanje saradnje- saopšteno je iz Vlade.

Tokom razgovora, dodaje se u saopštenju, razmijeniće se mišljenja o situaciji u regionu, ali i na globalnom planu, u kontekstu bezbjednosti i sigurnosti.

- Pored toga, rektor Harvard Univerziteta Lorens Bejkau uputio je poziv Abazoviću da govori na kampusu koji organizuje Harvardov Centar za evropske studije Minda de Gunzburg (CES) i udruženje evropskih studenata sa Fakulteta Kennedy i Fakulteta za poslovne studije univerziteta Harvard- tvrde iz Vlade.

Bejkau navodi da bi Abazovićevo predavanje bilo glavno obraćanje na 9. konferenciji o Evropi u organizaciji studenata, a koja ove godine nosi naziv Evropa na liniji fronta: Borba kontinenata za relevantnost, jedinstvo i vrijednost.

-Tokom boravka u SAD,Abazović će imati više bilateralnih susreta koji će biti prilika da se razgovara o dodatnom osnaživanju saradnje dvije države, naročito u oblasti odbrane, pravosuđa, unutrašnjih poslova i sajber bezbjednosti- zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 08:24