Са састанка
14/07/2021 u 12:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Црна Гора je мирољубива, примјер како се једна мала земља може представити свијету

Јермакбајев је искористио прилику да честита Дан државности Црне Горе, пожеливши мир и просперитет држави и њеним грађанима

У склопу службене посјете Републици Казахстан, потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић имао је билатерални сусрет са министром одбране Нурланом Јермакбајевим.

Абазовић је, како је саопштено из Владе, упознао министра Јермакбајева са чланством Црне Горе у НАТО и безбједносном ситуацијом у Црној Гори, у контексту глобалних изазова са тероризмом и екстремизмом, као и учешћем црногорских војника у међународним мисијама.

-Потпредсједник је истакао да је Црна Гора мирољубива земља и да жели имати коректне и пријатељске односе са свим земљама. Потпредсједник Абазовић је нагласио да је Црна Гора позитиван примјер како да се једна територијално мала земља може представити свијету и да у том смјеру желимо наставити даље- наводи се у саопштењу.

Јермакбајев је искористио прилику да честита Дан државности Црне Горе, пожеливши мир и просперитет држави и њеним грађанима.

-Министар Јермакбајев навео је да је Црна Гора ове године веома популарна код туриста из Казахстана. Јермакбајев је потпредсједника Абазовића упознао са стањем у војсци Казахстана, наводећи да Казахстан баштини пријатељске односе са свим земљама на Истоку и Западу.

Абазовић и Јермакбајев разговарили су и о међународним изазовима сајбер криминала, безбједним међународним пријетњама од тероризма и екстремизма, могућностима сарадње, стању и перспективи наоружања двије земље, сагледавши могућности интезивирања веза између два министарства и двије војске, нарочито на пољу сајбер безбједности- наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:45