Dritan Abazović / - SCREEENSHOT/ DAN PORTAL
29/03/2024 u 10:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Da sam ja premijer, Podgorica ne bi glasala protiv članstva Kosova u SE

Da sam ja i dalje premijer Crne Gore, zvanična Podgorica ne bi glasala protiv članstva Kosova u Savetu Evrope, izjavio je nekadašnji premijer Crne Gore Dritan Abazović za Juronjuz Albanija.

Glasanje crnogorskih poslanika u Odboru za politiku i demokratiju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope protiv Kosova odražava novu realnost većine u toj zemlji, dodao je on, prenosi N1.rs.

Crna Gora glasala protiv: Politički komitet PSSE dao zeleno svjetlo za prijem Kosova u Savjet Evrope

- Tokom mog mandata, mi smo u potpunosti podržavali Kosovo, ali ovo je nova realnost. To se dešava zato što većinu stvaraju stranke koje ne djele istu viziju, programe i vrijednosti. Oni misle da to može da funkcioniše, ja kažem suprotno - predočio je Abazović.

Upitan o nedostatku konkretnih rezultata u dijalogu Kosova i Srbije, Abazović je apelovao na obje strane da budu konkretne.

- Izgubili smo 20 godina, ne možemo da čekamo još 20. Podržavam pronalaženje konačnog sporazuma između Srbije i Kosova i pozivam obje strane, vlade, lidere da sjednu zajedno i pronađu rešenje za budućnost onih ljudi koji svoje živote vide u regionu - zaključio je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:20