Са састанка / - Твитер
21/10/2021 u 22:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић и Радуловић са Шахидом: ЦГ ће наставити да доприноси очувању глобалног мира

Темељне вриједности УН су историјски инкорпориране у црногорско друштво - навео је Абазовић

Црна Гора ће наставити доприноси очувању глобалног мира. Зајединичким снагама јачамо космополитски дух свјетске заједнице, истакао је потпредсједник Владе Дритан Абазовић на састанку са предсједником Генералне скупштине Уједињених нација Абдулах Шахидом.

На састанку је био и министар вањских послова Ђорђе Радуловић.

Абазовић је истакао да темељне вриједности на којима почива УН су историјски инкорпориране у црногорско друштво, које данас баштини вриједности мултикултуралне, мултиетничке и мултиконфесионалне заједнице.

 - Влада Црне Горе је посвећена темељним вриједностима УН и поштовању Повеље и међународних обавеза, остваривању циљева дефинисаних у Агенди 2030, као главне смјернице међународног дјеловања и сарадње Црне Горе са системом УН -  навео је министар вањских послова Ђорђе Радуловић.

Радуловић је указао да Црна Гора јаким интензитетом наставља да ради на унапрјеђењу и подршци интегрисању димензије људских права у све аспекте рада УН.

 - Мале земље могу да учине пуно да допринесу побољшању стања у цијелом свијету. Наша обавеза је да људима дамо наду да можемо обезбиједити боље сјутра у односу на пандемију Цовид19 и заштиту животне средине. Нико није безбједан док сви нијесу безбједни. Потребно је да радимо заједно и дијелимо заједничке и успјешне приче -  истакао је предсједник Генералне скупштине УН Абдулах Шахид.

Саговорници су се сагласили да су климатске промјене један од највец́их изазова данашњице и да Црна Гора треба да настави да даје допринос у смањењу глобалне емисије штетних гасова.

Након радне посјете Вашингтону, Абазовић и Радуловић бораве у Њујорку, гдје ће осим састанака на највишем нивоу у сједишту Уједињених нација, сусрести и са црногорском дијаспором у Сједињеним Америчким Државама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:25