Дритан Абазовић / - Дритан Абазовић
08/06/2022 u 12:40 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Абазовић: Изручење Маровића ће остати на столу док се не изручи

- То је питање правде, он је осуђен за организовани криминал и своју казну би требао да издржава у Црној Гори - нагласио је он

Не доживљавам Отворени Балкан као алтернативу за ЕУ, казао је премијер Дритан Абазовић новинарима у Охриду, гдје се одржава Самит иницијативе. "Отворени Балкан.

- Изручење Маровића ће остати на столу док се не изручи. То је питање правде, он је осуђен за организовани криминал и своју казну би требао да издржава у Црној Гори- нагласио је он одговарајући на питање о састанку са Вучићем.

Абазовић је истакао да медији од Темељног уговора праве топ тему.

- То питање треба да се измјести из дневног реда у корист државе и СПЦ. Чим дођемо до текста, оно ће бити завршено. Ја то питање третирам поштено, како са осталим вјеским заједницама тако и са СПЦ. Јако смо близу усклађењу - рекао је он.

Навео је и да је важно да су они нова влада и да сва питања не могу третирати аутоматски.

- Захвалан сам на позиву. Имаћемо врло отворену комуникацију са свима, и министарства ће разговарати о свим сегментима Отвореног Балкана. Ми смо увијек за развијање добрих односа - додао је он

Новинари су га питали шта ће рећи кад дође у ЦГ, да ли препоручује Отворени Балкан.

- Ја ћу пренијети оно што је истина, а овдје се није чуо ни један аргумент која не би била у интересу ЦГ. Већ постоје гранични прелази који имају грин лајн за прелазак људи. Ако неко мисли да ми треба да имамо препреке административне за сваку могућу ствар, премијер тако не мисли. Задужићемо министре да виде који споразуми одговарају и да ли препознајемо неки интерес. Идемо у сусрет пожарној сезони, они већ имају договор да се испомажу у оквиру Отвореног Балкана. Лично мислим да треба да развијамо сваки вид сарадње и нек свако изнесе своје противаргументе - навео је Абазовић.

Подсјетио је и да је Црна Гора увела санкције Русији и да се то односи и на прелете авиона.

- Усклађујемо одлуке са ЕУ. Жао нам је што постоји рат на европском тлу, навијамо за мир. То је политика Црне Горе - истакао је он.

Нагласио је да и ништа не може да поквари лијепу атмосферу са овог самита.

- Донијећемо коначну одлуку, ми смо 30 дана у кабинету. Није било логично да одмах доносимо неке одлуке. Лично, навијам за сарадњу, позвао сам их да дођу у ЦГ. Све што је конфликт нас не интересује, а интересује нас помирење и сарадња - рекао је премијер.

Абазовић је навео да данас од њега неће чути неку ексклузиву око ове иницијативе.

- Ми смо били вјесници великих промјена у нашој земљи, тако ће ЦГ бити вјесник промјена на Балкану. Ја у ово вјерујем и мислим да ЦГ некако припада да буде мост и копча сарадње - нагласио је предсједник Владе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:25