sa sastanka / - RK PRODUCTION
07/06/2022 u 21:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић на вечери са лидерима Западног Балкана

Сви најважнији спољнополитички партнери су ту, написао је он

Предсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић присуствује вечерас на радној вечери лидера Западног Балкана у оквиру Иницијативе "Отворени Балкан" у Охриду. Уз предсједника Владе Абазовића и домаћина Димитра Ковачевског, премијера Републике Сјеверне Македоније, на вечери су и премијер Албаније Еди Рама, предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Вијећа министара Зоран Тегелтија.

Вечери су присуствовали и замјеник предсједника Владе РСМ Бојан Маричић и замјеник предсједника УО Фондације за отворено друштво Александар Сорош.

Раније данас, предсједник Владе Абазовић сусрео се на маргинама Самита Иницијативе "Отворени Балкан" са премијером Албаније Едијем Рамом и амбасадором САД  Србији Кристофером Хилом.

- Западном Балкану је мјесто у ЕУ. Црна Гора као лидер у интеграцијама је спремна да буде позитиван примјер у том процесу. Сви најважнији спољнополитички партнери су ту, написао је предсједник Владе Абазовић на твитеру поводом сусрета са Рамом и Хилом.

Раније данас премијера Абазовића дочекала на аеродрому у Охриду министарка културе Републике Сјеверне Македоније Бисера Костадиновска - Стојчевска.

Током сјутрашњег Самита присутнима ће се путем видео линка обратити и високи представник Сједињених Америчких Држава, Габријел Ескобар, као и комесар за проширење ЕУ Оливер Вархељи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:01