dritan abazović / - DAN
24/08/2023 u 13:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Odbrana i obnova Ukrajine obaveza svih saveznika

Crna Gora, kao iskreni i dugogodišnji prijatelj Ukrajine, nastaviće da nedvosmisleno podržava tu zemlju na njenom putu ka slobodi, naveo je on

Odbrana i obnova Ukrajine obaveza je svih njenih saveznika, a Crna Gora će nastaviti da nedvosmisleno podržava tu državu na njenom putu ka slobodi, kazao je crnogorski premijer Dritan Abazović.

Iz Vlade su na Tviteru aveli da je Abazović, obraćajući se ukrajinskom premijeru Denisu Šmigalju povodom Dana nezavisnosti te države, rekao da je ruska agresija trasirala put djelovanja svih demokratskih država prema izgradnji sigurnijeg društva i očuvanju civilizacijskih vrijednosti.

On je poručio da će Crna Gora, kao iskreni i dugogodišnji prijatelj Ukrajine, nastaviti da nedvosmisleno podržava tu zemlju na njenom putu ka slobodi, očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i ka stvaranju bezbjedne budućnosti za nove generacije.

- Odbrana i obnova Ukrajine, kao bezbjedne i prosperitetne države, obveza je svih naših saveznika i partnera, što konstantno potvrđujemo podrškom Ukrajini da što prije postane punopravna članica evropske i evroatlantske porodice, kazao je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 08:33