са састанка / - BOJANA CUPIC
07/04/2022 u 17:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић са Јелстадом: Сарадња са Норвешком у оквиру НАТО на високом нивоу

Констатовали су да постоји огроман простор за унапређење сарадње у области туризма, нарочито здравственог, констатујући историјски добру повезаност између Црне Горе и норвешких туриста

Црна Гора поуздан је НАТО партнер, а сарадња са Норвешком у оквиру тог савезништва је на високом нивоу, истакао је потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић током састанка са амбасадором Норвешке у Црној Гори Јерном Еугеном Јелстадом.

Kако наводе, састанак је био прилика да Абазовић и Јелстад разговарају и о значају реформи у области владавине права као кључног проблема у наставку европских интеграција, али и постигнутим резултатима у борби против организованог криминала и корупције на високом нивоу, као и изазовима који предстоје на том пољу.

Абазовић је нагласио значај сарадње између Црне Горе и Норвешке кроз систем одбране и безбједности и истакао да наша земља жели још више да унаприједи односе са савезницама унутар Алијансе.

Абазовић и Јелстад констатовали су да постоји огроман простор за унапређење сарадње у области туризма, нарочито здравственог, констатујући историјски добру повезаност између Црне Горе и норвешких туриста.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 10:03