/ Дритан Абазовић
05/01/2022 u 20:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Тренутно нема политичке стабилности

Појаснио је да сматра да је најчистија опција -нови избори, ако нема договора

Потпредсједник Владе Црне Горе, Дритан Абазовић, саопштио је за Нову М, да очекује да након празника буде одржана прва сједница новог Тужилачког савјета који ће изабрати вршиоца дужности Врховног државног тужилаштва. Абазовић је навео и да, кад је ријеч о политичкој стабилности у овом тренутку је нема.

- Зато што је парламентарна већина прилично неискристалисана, али је важно да смо усвојили буџет. Да би земља дала гас у европским интеграцијама, морамо да имамо јасну парламентарну већине- сматра Абазовић.

Појаснио је да сматра да је најчистија опција - нови избори, ако нема договора.

- Суштински ништа се драстично неће промијенити у односу на постојећу ситуацију, тако да се надам да ћемо тај сценарио избјећи ако буде договора. Што се нас тиче, нема мјеста за људе са криминалном прошлошћу и за људе који промовишу националистичке и фашистичке идеје- додао је он.

Поводм црне лисе америчке администрације, на којој би се могли наћи и поједини функционери, казао је да је његов став да је тај механизам добар за Западни Балкан.

- Да ли ће он стићи у Црну Гору не знам, лилчно навијам да стигне. Подржавам иницијативу Отвореног Балкана. Ја је не тумачим као бројни људи у Црној Гори, да је то идеја Александра Вучића, или Едија Раме, или неког другог лидера који је тренутно актуелан. Ако је то због њих, онда сам против тога. Зашто сам за Отворени Балкан? Зато што би отворио нову перспективу сарадње у региону- нагласио је Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 00:51