Zelenski Abazović / - RADE KOPRIVICA
15/06/2022 u 18:49 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Украјина брани Европу, у Кијеву смо одрадили оно што грађани од нас очекују

- Овдје се данас битка највећа води у свијету, а данас смо показали да мала ЦГ може да буде претендент великих здравих иницијатива - закључио је он

Премијер Дритан Абазовић казао је данас, након свих састанака у Кијеву, да Украјина данас брани Европу и европске вриједности од негативних продора. 

 - Мислим да смо данас имали јако успјешан дан у Кијеву, имали смо састанак са предсједником Зеленским, премијером као и градоначелником Кијева Кличком. Могу рећи следеће, ми смо своју дужност обавили на најбољи могући начин. Дошли смо овдје да кажемо став Црне Горе, њима то јако пуно значи. Много више него што мислимо, без обзира што сви знамо да наши капацитети нијесу превелики. Највећи лидери свијета ће им доћи наредних дана, али овакав приступ земаља Западног Балкана чланица НАТО-а, три земље Црне Горе, Албаније и Сјеверне Македоније, заиста предствља нешто ново - оцијенио је он.

Абазовић је истакао да су се  у потпуности солидарисали са њима, те да немаjу никакву дозу политичке себичности  у односу на питање њихове потенцијалне кандидатуре за ЕУ.

 - Навијамо, мислимо да они бране европске вриједности, да они бране  Европу од онога што би могло да буде негативан продор и да је то нешто што је корисно и за њих, за нас и за чланице ЕУ. Та порука је врло јасно пренешена, имамо захвалност са њихове стране и разумјевање за нашу позицију везано за санкције и за друге ствари, везано за ту војну финансијску помоћ која не може да буде велика. Сложили смо се око једног уколико будемо солидарни и радили заједно укупан резултат би могао да буде већи, него да сви гледамо свој интерес - казао је он новинарима.

Премијер је нагласио да је ово је "моменат кад се боримо за демократске принципе и цијели данашњи дан смо одрадили оно што наши грађани од нас очекују, да некако учинимо и ЦГ важним диплломатским играчем у свијету."

 - Овдје се данас битка највећа води у свијету, а данас смо показали да мала ЦГ може да буде претендент великих здравих иницијатива - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:34