Do Kvon nakon napuštanja spuškog zatvora / FOTO. Srđan Boljević
28/03/2024 u 22:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Spajić strahuje od Do Kvona, želi da se on što prije ukloni iz Crne Gore

Bivši ministar unutrašnjih poslova i poslanik URA-e Filip Adžić kazao je, u emisiji Načisto na TV Vijesti, da premijer Milojko Spajić strahuje od Do Kvona i želi da se on što prije ukloni iz Crne Gore.

Dodaje da to Spajić želi kako se nikad ne bi saznala istina onezakonitom finansiranju njegove političke kampanje.

-Politika je u ovom slučaju već pobijedila. Jasno je da je politika umiješala prste i da ulazi u naše institucije. Mene zanima da se ispita Do Kvon i sve što je naveo u pismu vezano za nezakonito finansiranje kampanje Milojka Spajića. Svim građanima je nevažno u koju zemlju će biti izručen. Važno je postupanje naših institucija i saznanja Do Kvona o predizbornom procesu -  poručio je Adžić.

Do Kvon izašao iz zatvora, sproveden do inspektora za strance

Adžić je kazao da  nema informacije kada je pisano pismo Do Kvona i  da su oni reagovaliodmah po institucionalnom dobijanju.

- Istina je da je Spajić sa njim sarađivao i sve što ono što mi imamo kao sazanja upućuje da je Do Kvon itekako imao veze sa Spajićem. Podsjetiću vas i da je ministar pravde Andrej Milović u 42. Vladi bio direktor Direktorata za kriptovalute-  smatra Adžić.

Advokat Do Kvona Goran Rodić upitao je Adžića kako su dobili pismo.

- Do Kvon nije mogao da ga pošalje iz Istražnog zatvora, jedino je mogao to da preda upravniku Istražnog zatvora pa da ga on dalje pošalje. Tužilac ga je saslušao detaljno 16.juna. On je sve negirao nakon detaljnog ispitivanja. Vi ne znate kako ste ga dobili - kazao je advokat Rodić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:58