Михаило Анђушић / - DPS
17/08/2023 u 14:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Anđušić: Abazovićeva ekonomska logika u skladu sa političkom

On je naveo da je Abazović prvi odgovorni što je ta ista trajekta linija mjesecima bila u haosu i kolapsu dok su se on i vlada koju predvodi zabavljali smišljanjem tragikomičnih naziva za sumnjivo nabavljene trajekte

Kada se hvali da je država ostvarila “dva miliona eura čistog profita za 100 dana upravljanja trajektnom linijom” Abazović ne navodi da će se iz tog istog profita ostvarenog u ljetnjim mjesecima morati pokrivati finansijski gubici u mjesecima kada nije turistička sezonak, poručio poslanik DPS-a MIhailo Anđušić.

- Ali od premijera kojem tehnički mandat traje dva puta duže nego redovni, navikli smo na jeftini populizam zasnovan na želji za ubiranjem sitnih i bijednih političkih poena. Čak je i ekonomskim laicima jasno da ako se nastavi ovakvo poslovanje trajektna linija Kamenari – Lepetani ostvariće na godišnjem nivou negativan finansijski saldo, jer van turističke sezone, u vrijeme kada nije profitabilna, potrebno joj je obezbijediti održavanje i prostu poslovnu reprodukciju - naglasio je Anđušić.

Anđušić je naveo da je Abazović prvi odgovorni što je ta ista trajekta linija mjesecima bila u haosu i kolapsu dok su se on i vlada koju predvodi zabavljali smišljanjem tragikomičnih naziva za sumnjivo nabavljene trajekte.

- Na kraju, on je svoju političku presudu, i to od građana, dobio na nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima, dok mu slijedi i krivično-pravna za sva nepočinstva koje je napravio od kada je zaposjeo na funkciju koju u kontinuitetu zloupotrebljava - zaključio je on.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. novembar 2023 22:33