АСК агенција / - Портал
30/08/2023 u 14:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ASK pokrenuo postupak protiv Abazovića, Adžića, Ibrahimovića, Jokovića...

Prije dva dana prošao je zakonski rok od 30 dana u kojem su poslanici novog saziva Skupštine bili u obavezi da podnesu ostavku na jednu od dvije funkcije koju obavljaju

Agencija za sprječavanje korupcije pokrenula je postupke protiv javnih funkcionera Dritana Abazovića, Filipa Adžića, Ane Novaković Đurović, Ervina Ibrahimovića, Admira Adrovića, Vladimira Jokovića, Dragoslava Šćekića, Nika Đeljošaja i Vladimira Martinovića zbog sumnje da su prekršili odredbe Zakona o sprječavanju korupcije koje se odnose na ograničenja u vršenju javnih funkcija, saopšteno je portalu Dan iz te institucije.

Prije dva dana prošao je zakonski rok od 30 dana u kojem su poslanici novog saziva Skupštine bili u obavezi da podnesu ostavku na jednu od dvije funkcije koju obavljaju (javnu djelatnost ili poslaničku poziciju).

Abazović je juče saopštio da je pisao je direktorici ASK-a Jeleni Perović i informisao je da neće podnijeti ostavku na poslaničku funkciju sve do izbora nove vlade.

Iz ASK su juče najavili da će protiv svih poslanika koji obavljaju duple funkcije da pokrenu prekršajni postupak pred sudom, što su danas i učinili. Kako su naveli, nadležni prekršajni sudovi će utvrđivati kršenje zakona i izricati odgovarajuće sankcije.

Da podnesu ostavku na jednu od dvije važne funkcije, poslanici su imali do ponedjeljka.

Zakon su u ovom smislu ispoštovali poslanik sa liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" Milutin Đukanović koji je odlučio da zadrži poziciju predsjednika Odbora direktor EPCG, kao i predsjednici opština Herceg Novi Stevan Katić, Nikšića Marko Kovačević, Mojkovca Vesko Delić. To je učinio i prvi čovjek opštine Plav Nihad Canović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 00:06