Алекса Бечић / - Алекса Бечић
09/06/2021 u 12:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Бићемо партнери ако премиjер и Влада сматраjу да jе потребно освjежење

Бечић jе казао да ће Демократе дати подршку извршноj власти и свему што су обећали 4. децембра када jе она изабрана, ако дође до могуће реконструкције Владе

Усваjање буџета jе наjвећи приоритет парламента, казао jе предсjедник Скупштине Алекса Бечић, наводећи да се приjе заказивања сjеднице о тоj теми прво мораjу размотрити броjни амандмани. Бечић истиче да ће његова партиjа бити партнер ако премиjер Здравко Кривокапић и Влада проциjене да jе потребно освjежење.

 – Усваjање буџета jе приоритет свих приоритета и првог дана смо спремни да гласамо за буџет. По Пословнику, да би се посланици изjашњавали о буџету неопходно jе да одбори размотре амандмане. Сjедница Одбора за економиjу, финансиjе и буџет jош ниjе заказана. Министар финансиjа мора бити присутан на тоj сjедници.

Након представљања извjештаjа о отворености парламента Бечић је новинарима у Вили Горица новинара казао да ће се створити формалне претпоставке да се изjасне о буџету.

На питање да ли Демократе остаjу при ставу да ће бити уздржане приликом гласања о смjени министра правде Владимира Лепосавића, Бечић jе казао да jе његова странка сагласна са разлозима за смjену, али да га, како jе поновио, неће смjењивати са ДПС-ом.

 – Разрjешење чланова владе треба да буде став договора парламентарне већине. У наредним данима ћемо jасно направити разлику узмеђу оног што jе нас врjедносни суд и разлозима за смjену – навео jе Бечић.

Бечић jе казао да Демократе даjу подршку извршноj власти и свему што су обећали 4. децембра када jе она изабрана ако дође до могуће реконструкције Владе.

 – Уколико премиjер и Влада сматраjу да треба освjежење бићемо партнери и подржаћемо таj процес. Позивам увиjек на диjалог jер jе он пут до рjешења. Позивам да се било ко не закопава унутар неких политичких ровова. Позивам на сарадњу са Владом. Позивам и jедну и другу страну да се мање баве медиjским интерпретациjама, а више рjешавањем отворених питања – навео jе Бечић.

Поново jе да мањинске партиjе треба да буду дио сваке власти.

 –То jе потребно jачању грађанске Црне Горе. Jа ћу увиjек давати допринос томе – закључио jе Бечић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:30