Бечић / Фото: Иван Петровић Ипе
17/06/2021 u 13:59 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Решење није у конфротацијама и свађама, позивам на дијалог

Ја сам предводник партије која ниједним потезом није уцјењивала или условљавала Владу, подсјетио је предсједник Скупштине

Предсједник Скупштине и лидер Демократа Алекса Бечић казао је да увијек позива на дијалог и да не сматра да је решење у конфронтацијама, закопавањима у политичке ровове и у тешким ријечима и у свађама. 

Како је казао, претходних неколико мјесеци у Црној Гори је присутна експлозија парламентарне демократије.

- Оно што је некада било незамисливо данас је замисливо јер је ово слободна и демократска земља. Решење није ни у рушењу Владе, решење је у разговору, у дијалогу, јер не може бити да је неко стопроцентно у праву- додао је Бечић. 

Замољен да прокоментарише оцјену посланика Миодрага Лекића да је премијер Црне Горе Здравко Kривокапић "политички пајац и кловн" и да ли Влада има још увијек његову подршку као предсједника Скупштине и Демократске Црне Горе, Бечић је одговорио да је дијалог пут да се нађе решење и да се нађе средина.

- Статус кво није решење. Решење је да се сагледа шта је проблематично, а већ имамо отворена кадровска питања унутар саме Владе и решење је у разговору, тако да не подржавам искључивост са било које стране. Не подржавам конфронтације између Владе и дијела парламетнарне већине и не подржавам неспремност да се не разговара и да се не води дијалог- казао је Бечић, истичући да је поборник умјереног приступа. 

- Ја сам предводник партије која ни једним потезом није уцјењивала или условљавала Владу нити било ког свог политичког партнера у парлментарној већини за ових девет мјесеци- закључио је Бечић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:37