/ - Фото: РТЦГ портал
06/12/2021 u 12:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Спремни смо за преговоре на Цетињу, у Мојковцу формирамо власт

Бечић подсјећа да је у Мојковцу већину од 17 мандата освојила досадашња опозиција у том граду, док је ДСП добио 14 мандата

Предсједник Скупштине и Демократске Црне Горе Алекса Бечић вјерује да ће власт у Мојковцу бити брзо формирана. Каже да су Демократе спремне за разговоре око формирање власти на Цетињу, гдје су, како истиче, грађани досадашњој опозицији дали гласове да води Пријестоницу, јавља портал RTCG.

Бечић подсјећа да је у Мојковцу већину од 17 мандата освојила досадашња опозиција у том граду, док је ДСП добио 14 мандата.

-Вјерујем да оно брзо и лако формирање власти, којем смо свједочили у Никшићу и Мојковцу ће се десити и у Мојковцу- казао је Бечић на конференцији на медије.

Што се тиче Цетиња, он каже да су четири листе, које су биле опозиција, освојиле убједљиву већину.

-18 одборничких мандата су освојили четри клуба опозиције Демократе, ГП УРА, Стара гарда и СДП. Тако да је одговор грађана Цетиња и то након свих дешавања био потпуно јасан. ДПС је доживио велики пад на Цетињу- казао је Бечић, на прес конференцији у Скупштини, поводом званичне посјете предсједника Парламента Естоније Јурија Раташа.

Он истиче да, ако се сви буду држали онога што су четири године заступали у Парламенту, а то је да је Цетињу потребна промјена, лако ће се, како истиче, испоштовати воља.

-Јер грађани су дали управо печатом и потврдом изборних резултат снагу да опозиција буде нова власт на Цетињу. Не видим разлога да тако не буде-поручио је Бечић.

Бечић је навео да, наравно, још увијек нијесу почели преговори о формирању власти на Цетињу.

-Али наравно стојимо потпуно спремни да реализујемо изборну вољу грађана на Цетињу и да досадашња опозиција преузме власт на Цетињу-поручио је Бечић.

 Он наводи да је презадовољан резултатима јучерашњих избора у три општине.

-Генерално гледано закључак је да су и ови избори потврдили раст партије коју предводим, Демократске ЦГ и побједнички низ са нашим коалиционим партнерима на државном нивоу. Са друге стране наставио се континуитет лоших резултата највеће опозиционе партије ДПС - велики пад подршке и нови губитак општина. То баш говоримо о општинама које су биле традиоционално, деценијама, упоришта наших политичких конкурената- поручио је Бечић.

Одговор грађана је, како каже, био другачији од овога што је ДПС најављивао уочи избора.

-Уз све ове изазове грађани су очито у добром дијелу задовољни са свим оним у ових 15 мјесеци у односу на оно чему је Црна Гора свједочила у претходних 30 година, односно до 30. августа 2020-навео је Бечић.

Демократска ЦГ је, каже, у Мојковцу остварила раст од 30 одсто, на Цетињу раст од 50 одсто у односу на парламентарне изборе и у Петњици раст од око седам пута у односу на парламентране изборе.

-То говори да смо јака грађанска, проевропска, евроатланска, модерна и добро организована партија”- поручио је Бечић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:58