Aleksandar Damjanović / - FOTO: DPS
11/09/2023 u 13:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogdanović: Frapantan rast cijena odraz neznavenosti Vlade

Vlada se nije potrudila da ponudi program obuzdavanja nesnosne inflacije koja nas je sačekala u septembru, ali je zato detaljno isplanirala program svojih ekskurzija po svijetu, kaže Bogdanović

Najavljeno poskupljenje goriva, čak jedanaesto po redu od početka ove kalendarske godine, osim što izaziva novi udar na budžet svih građana, predstavlja i sliku nakaradnog ekonomskog stanja u Crnoj Gori. Tako je septembar, mjesec sa najviše izdataka i troškova, posebno za roditelje, dočekan sa novim nametima na ionako skromni kućni budžet, kazao je generalni sekretar DPS Crne Gore Aleksandar Bogdanović.

- Frapantan rast cijena energenata ali i svih životnih namirnica, odraz je neodgovornosti i neznavenosti Vlade koja ne umije, ali i nema namjeru da se bavi životnim standardom građana u teškim vremenima krize - naveo je Bogdanović.

Kako dodaje, Vlada se nije potrudila da ponudi program obuzdavanja nesnosne inflacije koja nas je sačekala u septembru, ali je zato detaljno isplanirala program svojih ekskurzija po svijetu.

- U želji da ugrabe još koji dan da obiđu ono što nijesu stigli za 13 mjeseci tehničkog mandata, premijer i ministri troše novac svih građana na službena putovanja, dnevnice, prevoz, smještaj i druge povezane izdatke svojih turističkih aranžmana - ističe Bogdanović.

Inflacija je na istorijskom maksimumu, cijene hrane veće za 44 posto u odnosu na period prije 4 godine, poskupljenja sve veća i češća, a veliki broj građana živi bukvalno na ivici egzistencije. Ovaj sunovrat standarda očigledno novu vlast ne dotiče, zato će Demokratska partija socijalista u narednom periodu predložiti niz mjera i rješenja kojima će se bar djelimično zaštiti standard našeg stanovništva, i ublažiti efekat galopirajuće inflacije, zaključuje u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:53