BOGDANOVIĆ / - FOTO: DEMOKRATE
23/03/2024 u 08:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogdanović: Građani vjeruju policiji, nema haosa u sektoru bezbjednosti kako to neki žele predstaviti

Prema posljednjem istraživanju CEDEM-a, Uprava policije je, uz Skupštinu Crne Gore, jedina institucija koja bilježi rast povjerenja građana, što uz rezultate koje su UP i MUP postigli od izbora Danila Šaranovića za resornog ministra, najbolje svjedoče tvrdnji da je haos isključivo u organizovanim kriminalnim grupama, a ne u sektoru bezbjednosti, saopštio je generalni sektretar i šef Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović.

- Nije haos u bezbjednosnom sektoru kako to žele predstaviti pojedini politički subjekti, koji su očigledno pogođeni aktivnostima bezbjednosnog sektora na suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije. Građani Crne Gore su očigledno prepoznali manipulaciju onih organizacija, pojedinaca i političara koji pokušavaju kompromitovati bezbjednosni sektor kako bi ili sakrili sopstvena nepočinstva ili ti velom zaborava prekrili najveće državne i bezbjednosne skandale za vrijeme njihovog vršenja vlasti, naveo je Bogdanović.

CEDEM: Za PES bi glasalo 26,3, za DPS 26, za NSD 11,5 odsto ispitanih građana

Kako je istakao, očigledno je pojedine teško pogodila činjenica da je za samo 100 dana zaplijenjeno preko 600.000 paklica cigareta, preko pola tone droge,  te podnijeto preko 1000 krivičnih prijava od strane Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije.

- Mnogima je teško pao podatak da je 89 odsto rasvijetljeno registrovanih teških KD protiv života i tijela, 74 odsto rasvijetljeno krivičnih djela po nepoznatom učiniocu, da je u Rožajama razbijena mreža krijumčara cigareta, gdje je procesuirano 17 lica od kojih je 1 policijski službenik, da je uhapšen bivši direktor Uprave policije, na desetine policijskih službenika i razbijena velika Grand švercerska VIP loža, kao i barski šef organizovane kriminalne grupe kojeg 30 godina niko nije smio ni pogledati, naveoje Bogdanović.

Nakon ovakvih aktivnosti nastala je ogromna buka i panika, ocjenjuje on, kao i pojačana aktivnost od strane pojednih visoko pozicioniranih funkcionera političkih subjekata koji su po lokalima i kafićima regrutovali policijske službenike i obećavali im mjesto direktora Uprave policije.

- Međutim, dužni smo istaći da takve taktike neće poljuljati odlučnost naših ministara iz sektora bezbjednosti, niti nas odvratiti od naše obaveze da štitimo pravdu i sigurnost svakog građanina Crne Gore, naveo je Bogdanović.

Kritički osvrt je dobrodošao i neophodan, istile on, ali mora biti zasnovan na činjenicama i ponuđen sa ciljem unaprjeđenja, a ne destrukcije i opstrukcije u borbi protiv korupcije na visokom nivou i izvršilaca teških krivičnih djela.

- Upravo ovi rezultati i rast povjerenja građana u Upravu policije u jeku reformi i smjena u bezbjednosnom sektoru, koje je inicirao Šaranović su bili signal za odstrel, kako bi se pokušalo obezbijediti da ponovo neka lica budu zaštićena i privilegovana. Zato jasno i glasno poručujemo svima, posebno onima u kriminalnim krugovima i njihovim izvođačima radova: vaši pokušaji da destabilizujete naše društvo i zaštitite svoje privilegije neće uspjeti. Naša misija je jasna, naš cilj nepromjenljiv – da gradimo društvo u kojem pravda prevladava, a sigurnost svakog pojedinca je garantovana, zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:36