/ - FOTO: DPS
12/11/2023 u 14:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogdanović na Kongresu PES u Malagi: Ugrožen evropski put Crne Gore

Bogdanović je sagovornike izvijestio o potpunom zastoju Crne Gore u tom procesu u protekle tri godine, ali i o činjenici da je dio nove parlamentarne većine antievropska i proruska desničarska struktura, što je naišlo na njihovo posebno interesovanje

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista Crne Gore Aleksandar Bogdanović učestvovao je na Kongresu Partije evropskih socijalista u Malagi.

Kongres, koji je okupio brojne lidere i predstavnike ljevičarskih partija iz Evrope, bio je prilika da se razmotre rješenja i daju odgovori na brojne izazove sa kojima se Evropa suočava, ali i da se definišu smjernice daljeg djelovanja evropskih socijalista u susret predstojećim evropskim izborima.

- Bogdanović je tokom Kongresa  imao sastanke sa potpredsjednicama PES-a Tanjom Fajon, koja je i ministarka vanjskih poslova Slovenije i Radmilom Sekerinskom. Takođe, Bogdanović se sastao i sa liderkom SDP Islanda Kristrún Frostadóttir. Tokom sastanaka generalni sekretar DPS Bogdanović upoznao je sa aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na novu vladajuću strukturu koja treba da vodi proces evropskih integracija- navodi se u saopštenju.

Bogdanović je sagovornike izvijestio o potpunom zastoju Crne Gore u tom procesu u protekle tri godine, ali i o činjenici da je dio nove parlamentarne većine antievropska i proruska desničarska struktura, što je naišlo na njihovo posebno interesovanje.

- Iz tog razloga izražavamo naročitu bojazan za dalji evropski put Crne Gore, posebno uzevši u obzir da je parlament, pod vođstvom te strukture, već uspostavio prakse koje su skandalozne i nezapamćene u istoriji višepartizma u Crnoj Gori- poručio je on.

Tokom odvojenih sastanaka, sagovornici su uputili punu podršku DPS u njenoj istrajnosti u pogledu odbrane nacionalnih interesa i ispunjavanja obaveza koje proizilaze iz evropske agende.

Na marginama Kongresa Bogdanović se susreo i sa liderima ljevičarskih partija, španskim premijerom Pedrom Sančezom, njemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsjednicom SDP i premijerkom Danske Mete Frederiksen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:42