/ PICULA I BOGDANOVIĆ-FOTO: DPS
11/11/2023 u 13:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogdanović sa Piculom: Popis sprovesti na način da rezultati budu prihvaćeni od ukupne javnosti

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnim procesima u zemlji i regionu, sa posebnim osvrtom na Izvještaj o napretku, novoj Vladi i popisu stanovništva

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović tokom Kongresa evropskih socijalista se sastao sa Toninom Piculom, izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnim procesima u zemlji i regionu, sa posebnim osvrtom na Izvještaj o napretku, novoj Vladi i popisu stanovništva.

- Aleksandar Bogdanović je upoznao da ideološki raspon učesnika okupljenih u vladajućoj strukturi zahtijeva ozbiljan napor i kompromise kako bi se Vlada održala, te da je u takvom kontekstu, upitna dalja integracija Crne Gore u EU. Istakao je da je popis laka meta dezinformacija, manipulacija, prljavih kampanja određenih struktura i medija, koji dovode u pitanje relevantnost njegovih rezultata, te da Demokratska partija socijalista neće pristati na proces bez ispunjavanja traženih uslova. U tom pravcu, Bogdanović je zahvalio izvjestiocu Piculi na podršci da se popis održi u transparentnom i inkluzivnom procesu- navodi se u saopštenju.

Tonino Picula je ponovio ocjene iz Izvještaja o napretku, da je Crna Gora propustila prilike za napredak u evropskim integracijama uglavnom jer se podrška članstvu političkih aktera često zadržavala na samo formalnim deklaracijama.

- Ukazao je da se popis stanovništva ne bi smio koristiti za dodatnu polarizaciju društva, i dodao da očekuje da se proces sprovede na kvalitetan, sveobuhvatan, otvoren i transparentan način, te da u njemu budu uključeni svi akteri društva kako bi konačni podaci bili prihvaćeni od ukupne javnosti- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:15