АРСЕНИЈЕ БОЉЕВИЋ / - АРСЕНИЈЕ БОЉЕВИЋ
02/10/2023 u 20:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Boljević: Milatović želi da ZBCG ugura u Vladu

Ako Milatović nekome nešto duguje, bilo zbog glasova na izborima ili iz sasvim drugih razloga, neka to vidi sa njima – ali Crna Gora neće biti talac tih dugova, dodao je on

Ne ide Evropska unija zajedno sa ruskim zastavama na skupovima, tiradama o čečenskim logorima u Skupštini i podrškom najgoroj zločinačkoj agresiji u Evropi u 21. vijeku. Ako je predsjednik “zaboravio”, mi nijesmo – nosilac liste koju Milatović želi da ugura u Vladu, u sred predizborne kampanje, na mitingu u Beogradu je uzvikivao sa bine “živjela Rusija”, poručio je član Izvršnog odbora DPS-a Arsenije Boljević.

(VIDEO) Milatović političkim liderima: Nemojte svoje nesnalaženje da prebacujete predsjedniku

- Apsolutno svi koje Milatović gorljivo zastupa, zapravo, niti jednom nijesu jasno osudili sve ono što se od februara prošle godine dešava u Ukrajini. I zato, teško je da ima toga koji će Milatoviću povjerovati kako su osvjedočeni anti-NATO igrači preko noći promijenili kurs. Što se građanskih snaga tiče – da nije bilo nas, Crna Gora niti bi bila dio NATO-a, niti bi imala status kandidata za članstvo u EU - naveo je Boljević.

Evo šta sadrži Milatovićeva "Platforma za Crnu Goru u EU"

Kako je istakao, dok su oni  uvodili Crnu Goru u NATO, Milatovićevi partneri su palili zastave i bježali iz Skupštine.

- Dok smo mi u Briselu godinama svim silama pokušavali da izborimo što bolju poziciju za Crnu Goru, Milatovićevi partneri su išli u Moskvu i držali se po strani. I zato, upozoravamo ga da građanske i evropske snage ne izjednačava sa onima koji su u svim tim procesima nastojali da odmažu, a koji su po dolasku na vlast, u kojoj je bio i Milatović, od Crne Gore napravili “rak ranu” u očima Brisela. Ako Milatović nekome nešto duguje, bilo zbog glasova na izborima ili iz sasvim drugih razloga, neka to vidi sa njima – ali Crna Gora neće biti talac tih dugova, niti ćemo mu dozvoliti da antievropske strukture predstavi kao bilo šta progresivno na crnogorskoj političkoj sceni - zaključio je Boljević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 13:14