Иван Брајовић
17/09/2021 u 17:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брајовић: Заједничким дјеловањем сачувати темељне вриједности Црне Горе

Нагласио је да се у Пљевљима, нажалост, највише осјетило колико су све те вриједности угрожене, те да су бројни грађани Пљеваља живјели у страху за своју и безбједност својих породица

Угрожене вриједности грађанске, мултивјерске, мултинационалне, антифашистичке, секуларне Црне Горе могу бити сачуване искључиво заједничким дјеловањем свих опозиционих партија, невладиних организација и свих осталих субјеката спремних да се за те вриједности боре, поручио је предсједник Социјалдемократа Црне Горе Иван Брајовић на сједници Општинског одбора Социјадемократа Пљеваља.

Обраћајући се члановима одбора, Брајовић је нагласио да се у Пљевљима, нажалост, највише осјетило колико су све те вриједности угрожене, те да су бројни грађани Пљеваља живјели у страху за своју и безбједност својих породица.

-Зато је од посебне важности да одавде пошаљемо поруку да смо у потпуности спремни да се боримо са свим изазовима који се данас налазе пред црногорским друштвом. Социјалдемократе су, као дио власти, у сваком тренутку, на сваком мјесту, показивале спремност да буду на првој линији одбране ових вриједности на којима почива модерна Црна Гора и у које искрено вјерујемо. Ни данас, као друга најјача опозициона партија, нијесмо се ни за педаљ помјерили са тог становишта. И даље смо ту, спремни да станемо на црту свима који пријете да угрозе ове вриједности“-закључио је Брајовић.

Потпредсједник Социјалдемократа Дамир Шеховић је саопштио да Црна Гора суочава не само са огромним политичким тензијама и подјелама, већ и са бројним економским изазовима, што све скупа лоше утиче на животни стандард грађана.

-Највећи проблем јесте угрожавање грађанског и секуларног карактера државе, али не смијемо заборавити да пролазимо и тежак економски период, у коме на мјесечном нивоу око хиљаду људи остаје без посла, захваљујући чему биљежимо највећи број незапослених од 2006. године! За свега годину дана цијене животних намирница су готово дуплиране, а цијене горива су највеће у Европи. И то су разлози због којих је нужно да све грађанске евроатлантске снаге, без обзира на наше политичке или било које друге разлике, окупе и пруже заједнички отпор оваквој неспособној власти. То је уједно и потребан услов за извјестан успјех наше политике и скори повртака на власт- казао је Шеховић.

На сједници Општинског одбора Социјалдемократа Пљеваља, која је организована у сусрет предстојећем Конгресу партије, изабрано је 11 делегата и пет кандидата за члана новог сазива Главног одбора, који ће у  представљати пљеваљски одбор.

Након одлуке предсједника Ивана Брајовића да се на предстојећем Конгресу неће кандидовати за нови мандат, Одбор Социјалдемократа Пљеваља је једногласно одлучио да за новог предсједника партије предложи актуелног потпредсједника Дамира Шеховића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:51