/ foto: lazar uržić
15/08/2023 u 11:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crna Gora podržala EU sankcije ruskim kompanijama

Osim naše države, sa EU sankcijama su se uskladile i ostale zemlje kandidati - Sjeverna Makedonija, Albanija, Ukrajina, Moldavija i Bosna i Hercegovina, kao i zemlje EFTA Lihtenštajn i Norveška

Crna Gora se uskladila sa stavom Evropske unije po pitanju talibanskih ministara, sankcija ruskim kompanijama za prepoznavanje lica, zatvorskih službenika povezanih sa pritvorom Alekseja Navaljnog.

Osim naše države, sa EU sankcijama su se uskladile i ostale zemlje kandidati - Sjeverna Makedonija, Albanija, Ukrajina, Moldavija i Bosna i Hercegovina, kao i zemlje EFTA Lihtenštajn i Norveška, piše portal European Sanctions.

- Zemlje kandidati Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Srbija, Albanija, Ukrajina, Moldavija, Bosna i Hercegovina, zemlja potencijalni kandidat Gruzija i zemlje EFTA Island, Lihtenštajn i Norveška uskladile su se sa EU u vezi Mjanmar/Burma- dodaje se.

Takođe, pomenute države podržale su i sankcije EU prema Iranu, koji zabranjuje izvoz komponenti koje bi se mogle koristiti u razvoju bespilotnih letjelica

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 21:57